VISITE Film Festival: Annik Leroy

Vr 13 augustus 2021
20:30

Vers la mer

Annik Leroy (1999, 87’)
Vers la mer meandert doorheen Europa, net zoals de Donau zelf, die zich al kronkelend over gebieden beweegt die ooit in oorlog waren. De film toont landschappen en ontmoetingen tussen de filmmaker en de bewoners van de rivieroevers. Zij vormen de stemmen van deze film en nemen ons tesamen met Leroy’s meditatieve cameravoering mee op een reis die West en Oost weer met elkaar verbindt.

+

Cargo

Laura Waddington (2001, 29’)
Een tocht van een vrachtschip en zijn slecht betaalde Roemeense en Poolse werknemers die cargo leveren aan het Midden Oosten. Waddington toont bemanningsleden gevangen op hun schip die de tijd doden met wachten, karaoke zingen of het vertellen van verhalen aan de cineaste in een kleine televisiekamer. De film is een reflectie over wat het betekent om een burger zonder land te zijn, zwervend zonder bestemming.