Dien Kookt: Brood Manifest w/ Dilan Ozsu

Do 25 juli 2024
19:00

Isabelle van Lieshout, kok, bakker en kunstenaar, doet 3 weken een residentie bij Het Bos waarbij ze haar project 'dien' de wereld in gooit. dien is de naam van haar oma en de persoon geweest die haar de eerste smaakherinneringen schonk en onderdompelde in de wereld van eten. Om haar te eren wil Isabelle deze residentie op dien proosten en onderzoeken hoe onze zintuigen kunnen worden geprikkeld tijdens het opdienen.

Er zal steeds een Boskeuken zijn, gelinkt aan programma waarbij dien samenwerkingen aangaat met andere kunstenaars en muzikanten. We schuiven aan tafel en ervaren de avond samen. Ook is er tijdens deze residentie een samenwerking met kleding en textiel ontwerpster Andrea Bos. Vanuit haar fascinatie voor werkkledij ontwikkelt Andrea functionele en gepersonaliseerde uniforms, geïnspireerd op de noden van elk ambacht. Samen gaan ze opzoek naar de ideale pasvorm, om Isabelle zowel in de keuken als daarbuiten zo goed mogelijk te dienen.

'Brood Manifest'

Samen met Stéphanie Roels organiseert dien een brood manifest. Brood is verweven in iedere culturele vorm/identiteit over de hele wereld, en door deze in te zetten als verbindende factor kunnen we Antwerpen representeren door allerlei soorten brood met verschillen verhalen die daaraan verbonden zijn te tonen en te proeven. Het manifest uit zich uiteindelijk in een brood buffet. We nodigen je uit om samen brood te komen bakken en te proeven. Als we de recepten bundelen, komen we wellicht tot een Antwerpse brood Encyclopedie.

Geniet na al het verschillende brood van een prachtig optreden van Dilan Ozsu. Een singer songwriter van Koerdische en Turkse komaf die ons meeneemt op een reis door traditionele, oriëntaalse en Balkanklanken met een modern westers tintje.

20€

+++ dien ontvangt jullie zonder reservatie. Gewoon afkomen is bijgevolg de boodschap+++

file