Dien Kookt: Recollecting Food

Do 18 juli 2024
19:00

Isabelle van Lieshout, kok, bakker en kunstenaar, doet 3 weken een residentie bij Het Bos waarbij ze haar project 'dien' de wereld in gooit. dien is de naam van haar oma en de persoon geweest die haar de eerste smaakherinneringen schonk en onderdompelde in de wereld van eten. Om haar te eren wil Isabelle deze residentie op dien proosten en onderzoeken hoe onze zintuigen kunnen worden geprikkeld tijdens het opdienen.


Er zal steeds een Boskeuken zijn, gelinkt aan programma waarbij dien samenwerkingen aangaat met andere kunstenaars en muzikanten. We schuiven aan tafel en ervaren de avond samen. Ook is er tijdens deze residentie een samenwerking met kleding en textiel ontwerpster Andrea Bos. Vanuit haar fascinatie voor werkkledij ontwikkelt Andrea functionele en gepersonaliseerde uniforms, geïnspireerd op de noden van elk ambacht. Samen gaan ze opzoek naar de ideale pasvorm, om Isabelle zowel in de keuken als daarbuiten zo goed mogelijk te dienen.

'Recollecting Food'

Soms herinneren we onszelf pas iets op het moment dat het zich binnen in onze mond nestelt. Het besef is soms troostend, euforisch, soms bevrijdend of juist verdrietig. Als onze zintuigen worden aangeraakt, kunnen we toch ineens teruggrijpen. Food recollects us, so let's recollect our food. Met werk en performance van Anisa El Margai en Stine Sampers.

20€

Kom je naar recollecting food? Neem dan je lievelingstas mee om uit te drinken, en misschien ook een tweede voor de persoon die dat die avond vergeet of er spontaan belandt.

+++ dien ontvangt jullie zonder reservatie. Gewoon afkomen is bijgevolg de boodschap+++

file