Marthe Koning - What Pessoa Taught Me

Za 28 oktober 2023
19:00

in teken van Love At First Sight, festival van (nieuwe) makers

Hoeveel verschillende stemmen kan je tegelijk zijn? En hoe klinken die dan?

De Portugese dichter Fernando Pessoa versnipperde zijn bestaan en zijn poëzie over verschillende personen. Elke persona is een andere poëtische ontsnappingstrategie.

In What Pessoa taught me zoekt Marthe Koning naar al deze verschillende identiteiten. Ze doet Pessoa’s gedichten: soms grommend, soms zingend, soms fluisterend. Ze zoekt naar de verschillende versies van Pessoa maar komt vooral die van haarzelf tegen.Via Pessoa’s woorden vindt Marthe een grenzeloosheid: wanneer ben je jezelf en wanneer ben je een plaats, slechts, waar gevoeld wordt of gedacht?

Inonsleventallozeikweetnietalsikdenkofvoelwiedenktofvoelt
ikbendeplaatsslechtswaargevoeldwordtofgedacht.

Concept en spel: Marthe Koning - Dramaturgie: Hildegard De Vuyst - Geluidsontwerp: Boris de Klerk - Lichtontwerp: Erik van de Wijdeven - Bewegingscoach: Mooni van Tichel - Productie: detheatermaker - Partners: Workspace Brussels, stichting King Sisters en Via Zuid - Met dank aan: MAP, P.A.R.T.S, Intro in situ, Maastricht, Par Hasard, Pictura Dordrecht, Het Bos

What Pessoa Taught Me speelt ook op donderdag 26 oktober in Het Bos.

Tickets:

Marthe Koning (1996) studeerde twee jaar Fine Art aan de kunstacademie van ArtEZ, waarna ze haar opleiding vervolgde aan Toneelacademie Maastricht. Daar studeerde ze in 2021 af aan de Performance opleiding. Ze maakt muzikale, fysieke performances: met haar stem snijdt ze rakelings langs een zorgvuldig opgebouwd beeldend schouwspel. Samen met haar zussen vormt Marthe het interdisciplinaire performance collectief King Sisters waarmee ze Song of the Sisters (Best of Fringe Award 2018), Talking Songs (2020) en Rebuilding a Voice (2022) maakten.

Love at first Sight (LAFS) is een jaarlijks festival, dat zich richt op jonge theater-, dans- en performancekunstenaars. De achtste editie vindt plaats van donderdag 26 t/m zondag 29 oktober 2023.

LAFS wil het werk van jonge artiesten zichtbaar maken voor de buitenwereld. Het is een kennismaking met de artistieke praktijk van beginnende theatermakers, die elk op zich en binnen hun eigen artistieke creatie reflecteren op verschillende aspecten van mens en maatschappij.

LAFS#8 werd samengesteld door 9 verschillende Antwerpse podia (De Studio, detheatermaker, hetpaleis, Monty, wpZimmer, Rataplan, Arenberg, Het Bos en Toneelhuis), elk met hun eigen visie. Wat zij delen is een nieuwsgierigheid naar theaterervaringen die treffen in hart en ziel. Het programma komt voort uit een intensieve prospectie van vele voorstellingen en toonmomenten, en na gezamenlijk overleg.