Grondstof toont The Seeds of Vandana Shiva

Vr 29 september 2023
18:00

eten en filmvertoning met nagesprek

Grondstof
Een driemaandelijks film- en discussieprogramma ism RICO, Grof, The Food Hub en Ferme Dullaard over kleine wezens en grote verbanden binnen onze voedselketen. We brengen boeren, beesten en buitenlui in beeld en gaan met hen in gesprek over de toekomst van onze landbouw.

The Seeds of Vandana Shiva (filmvertoning)
Hoe werd de eigenzinnige dochter van een boswachter uit de Himalaya 's werelds machtigste tegenstander van Monsanto? Vandana Shiva is een moderne revolutionair en voert al veertig jaar een heroïsche strijd voor de mensheid en de ecologisch belegerde natuurlijke systemen die ons ondersteunen. Maar ze wordt tegengewerkt door machtige multinationals die investeren in het voortzetten van hun degeneratieve maar lucratieve landbouwpraktijken. Door een van de grootste activisten van de moderne tijd in beeld te brengen, toont de documentaire de epische strijd over wie de voedselsystemen van de wereld controleert en stelt de vraag wie er zal zegevieren.

Trailer: https://youtu.be/YEqTo8lDivs

Boskeuken
Charlotte van Otark tovert met zaden.

Nagesprek
Na de film gaan we in gesprek met Greet Lambrecht. Greet is landbouwer bij Akelei in Schriek en mede-oprichter van Vitale Rassen. Deze VZW is in handen van boeren met een hart voor zaadvaste, vitale groenterassen en zaadvermeerdering. Samen leggen ze de selectie terug in boerenhanden. Greet ontmoette Vandana Shiva al in persoon en leidde haar rond op de boerderij. Benieuwd!

Timing
18u00 Boskeuken
20u00 Film + nagesprek

Tickets (combotickets, food, film) verkrijgbaar via deze link