Reel Real Double Time - filmavond

Vr 21 april 2023
20:30

Vanaf een jaren ‘60 ontwikkelde de skatescene haar eigen, iconische beeldcultuur. In de jaren ’90 werden betaalbare video-camera’s vaste reisgenoot op skatetrips doorheen de States. Parkings, verlaten industrietereinen en leeggepompte zwembaden werden het decor voor talrijke films, vergezeld van stevige gitaren en schreeuwerig gezang. Lang voordat youtube of instagram het leven zagen, circuleerden de videotapes van vroege skate-sterren van huiskamer naar huiskamer. Ook vandaag maken film en video integraal deel uit van de scene. De legendarisch Sony VX1000 DV-camera draait nog steeds dolle uren op obscure plaatsen en tijdstippen, trouw vergezeld door het immer jonge skatetalent dat zich wenst te vereeuwigen op het web.

Deze avond richt zich niet zo zeer op de ‘klassieke skatefilm’ – ondertussen een genre op zich – maar op films die zich tussen de krijtlijnen van experimentele cinema en skatefilm bevinden.

Since the 1990s, the skate scene developed its own iconic visual culture. Affordable video cameras became regular travel companions on skate trips across the States. Parking lots, abandoned industrial estates and drained swimming pools became the backdrop for numerous films, accompanied by heavy guitars and screaming chants. Long before youtube or Instagram saw life, videotapes of early skate stars circulated from living room to living room. Even today, film and video are an integral part of the scene. The legendary Sony VX1000 DV camera still spins mad hours at obscure places and times, faithfully accompanied by the ever-young skate talent wishing to immortalize themselves on the web.

This evening focuses not so much on the "classic skate film" - a genre in itself - but on films on the edge between experimental cinema and skate film.

De Expo REEL REAL DOUBLE TIME loopt in Het Bos van 20 t/m 23 april 2023

openingsuren:
Donderdag 18u-24u / Vrijdag 16u-24u / Za & Zo 14u-17u30