Ans Mertens - Reel Real Double Time

Do 20 april 2023
18:00

Reel Real Double Time is het resultaat van twee zomers hangen en skaten. Tegen een achtergrond van geruchten over een dreigend skateverbod op het iconische theaterplein, bevraag ik al filmend de stedelijke infrastructuur. Infrastructuur begrijp ik daarbij niet enkel als architectuur en ruimtelijke ordening van de stad, maar evenwel als de tijdsstructuren van het stedelijk leven. Niet alleen worden bankjes, railings en betonnen muurtjes bespeeld, ook de countouren tussen tijd van nut – werk en school - en tijd van zingeving – tijd die vrij is - worden herdacht. Samen met de skaters zoek ik al filmend het spanningsveld tussen chronos en kairos op. Ans Mertens

Reel Real Double Time is the result of two summers of hanging and skating. Against a background of rumors about an imminent skate ban on the iconic theater square, I question the urban infrastructure while filming together with some street skaters. I understand infrastructure not only as the architecture and spatial arrangement of the city, but also as the temporal structures of urban life. Not only are benches, railings and concrete walls played with, but also the counters between time of use - work and school - and time of meaning - time that is free - are remembered. Together with the skaters, I seek out the field of tension between chronos and kairos while filming.

In samenwerking met geluidskunstenaar Adriaan Severins

Met veel dank aan de Antwerpse vx-skate community en in het bijzonder Arthur Le Duc, Tomas De Keulenaar, Logan Da Silva Ortiz, Mauro Posson, Oan Van Haverbeke & Bilail Meeus

De Expo is te bezichtigen van 20 t/m 23 april 2023

openingsuren:
Donderdag 18u-24u / Vrijdag 16u-24u / Zaterdag & Zondag 14u-17u30

Op vrijdag 21 april staat er ook een filmavond op het programma!

Ans Mertens (°1989, woont en werkt in Antwerpen en Brussel) is beeldend kunstenaar en zoekt naar kruisbestuivingen tussen tijd, film en tentoonstellen. Het werk van Ans Mertens toont ook dat, meer dan ruimte, tijd het ultieme onderwerp is van film: de tijd gevat, de tijd nagejaagd. Geordend, gewist, verspild. Vrijelijk besteed, onopgemerkt gepasseerd. Momenteel werkt ze aan een artistiek doctoraat aan LUCA School of Arts.

Ans Mertens (°1989, living and working in between Antwerp & Brussels) is a visual artist investigating the intersection of time, film and the exhibition space. Her work shows that time, perhaps more than space, is the ultimate subject of attention: time captured, time chased. Arranged, erased, wasted. Leisurely spent, unspectacularly passed. She currently works on her Ph.D. in artistic research at LUCA School of Arts.

Met steun van het Vlaams Kunstendecreet, Stad Antwerpen, LUCA School of Arts & Het Bos