Lotte Boonstra - Alles moet op

Zo 11 december 2022
11:00

Lotte Boonstra grijpt haar Bosresidentie aan om jullie een blik te gunnen op haar vorderingen, haar werkproces en op de absurde hoeveelheid aan dingen die haar atelier overbevolken.

Alles moet op is een bevrijdingsritueel, een einde van een impasse van de overbevolking in haar hoofd en atelier. Het begin van nieuwe vormen, beelden en kostuums. In de expozaal gooit ze al haar materiaal op een berg en ze mag enkel uit deze berg putten. Schoon schip in hoofd en atelier. Samen met mensen uit haar omgeving fotografeert ze deze kostuums als menselijke sculpturen. De kostuums vormen de basis voor nieuw werk. Zie het als de eerste schetsen van een schilder maar dan met textiel.

Vandaag toont Lotte haar werkproces en de resultaten van de twee weken delven, stikken, schilderen, quilten, vormen en fotograferen in Het Bos middels een mini expositie. En hopelijk is die berg niet meer te zien..