WAV x Klimaatfestival

Wo 12 oktober 2022
19:00

Live radio uitzending vanuit de Bosbar via We Are Various

Interviews, Dj’s, klassieke muziek, plantaardige plaatjes en meer! Samen met WAV hosten we de hele avond radioshows in het teken van het festival. Kom live luisteren in de Bosbar, stream online of herbeluister via wearevarious.com

19.00 u - 20.00 u — ‘Festivalradio’ met Ines & Sydney
Tijdens deze radioshow zal de boslabs crew kunstenaars, sprekers & organisatoren aan de tand voelen. Aan de hand van interviews & geluidsfragmenten zullen zij een beeld proberen schetsen van wat de deelnemers drijft, inspireert en motiveert; dit alles in de gezellige setting van de bosbar. Zij die zelf vragen hebben zijn welkom om aan dit gesprek deel te nemen, rendez-vous in de bosbar! Gewoon luisteren kan natuurlijk ook, tune in!

20.00 u - 21.00 u — ‘Oh la la c’est trop bizarre’ met Studio Canard
Mechelse nachtbrakers Robbe Roels en Sara Van Rompaey loodsen jullie een uur lang doorheen de sterfelijkheid met gember, grote levenswijsheden en de betere plaatjes. Verwacht het onverwachte, ze hebben al vaker de maan geblust. Breng je beste wijsheid mee. Wie de wijste winnaars van de avond worden weten we nog niet, we weten enkel dat het brood alvast verloren is.

21.00 u - 22.00 u — ‘Songs of Fires and Floods’ met Jasper Van De Vijver
Al zo lang de mens muziek maakt, laat hij zich inspireren door de schoonheid van natuur. Richard Strauss’ Eine Alpensinfonie (1915) is een exemplarisch voorbeeld: het stuk verklankt de verschillende etappes van de beklimming van een bergtop én de ultieme harmonie tussen mens en natuur. Hoe klinkt een alpensymfonie voor apocalyptische tijden? In dit uur exploreren we het soms ontluisterende antwoord van een diverse groep hedendaagse artiesten en componisten.

22.00 u - 23.00 u — ‘Plantaardige plaatjes’ met Omartec
In de wildbegroeide stad van morgen zoekt dj omartec als een guerilla tuinier naar phototropische tonen die vastgebetonneerde monoculturen bevragen. Een poging tot ont"hard-"ing van de stedelijke geluidschaos aan de hand van happy hauntology en chloroplastisch charisma.