benjaminplushetbos

Za 21 mei 2022
19:00

Van donderdag 19 tot zondag 22 mei roepen Toneelhuis en Het Bos unisono verzamelen in en rond de bosmuren voor een greep uit het touwtjes- en dingenwerk dat Benjamin Verdonck de voorbije jaren in de wereld heeft gezet.

Bekijk het hele programma via de tag benjaminplushetbos !

deze avond:

REGENBOOG

Deze ingenieuze kijkkast buigt zich over de breking van het licht. In volstrekte duisternis gaan er luiken open en dicht. Schaduwen op het achterdoek - de horizon - vallen in kleuren van rood oranje geel groen blauw indigo of violet.

Van Benjamin Verdonck, lucas Van Haesbroeck / Soundtrack: Lieven Stockx / Productie: Toneelhuis, Het Bos

WALDEINSAMKEIT

(doorgaans vertaald als diepe verbondenheid die je voelt wanneer je alleen in het bos bent, staat dit woord ook voor ongeborgenheid in een donkere en onvoorspelbare ruimte)
Een barokke miniatuur van licht en donker met een bezwerende soundtrack. Een magische machine die zichzelf wel lijkt te bedienen in het duister.

Van Benjamin Verdonck, lucas Van Haesbroeck / Productie: Toneelhuis, Het Bos

  • Start 19u óf 20u
    Regenboog + Waldeinsamkeit in 1 blok. kies je startuur, beperkte capaciteit!

NOTALLWHOWANDERARELOST

Geestdrift (een vrolijk plezier in de absurditeit van de menselijke conditie) en een voorliefde voor het onzegbare. Weinig woorden, veel touwtjes, sneeuw, kleuren en hoekige figuren, deuren die opengaan en terug toe. Ga zitten en aanschouw dit weifelend en rusteloos, wispelturig en vluchtig werk. Een diorama, een kijkdoos, een wunderkammer.

Van en met: Iwan Van Vlierberghe, Han Stubbe, Sébastien Hendrickx, Sven Roofthooft, Louisa Vanderhaegen, Benjamin Verdonck, Griet Stellamans / Productie: Toneelhuis, Toneelhuis, Het Bos

  • start: 21u

DE VERZAMELINGEN x DJ YAKUB DYSNEY & friends (Radio Boslabs)

Op het zaterdagse avondnachtprogramma van Benjaminplushetbos kan u zich tegoed doen aan het even illustere als befaamde duet tussen feest en tafeltheater! Met Benjamin Verdonck, DJ Sydney Yacoubu en vrienden, radio Boslabs en nog onwaarschijnlijk veel meer. Gratis en voor niets! Je kan dus ook zonder ticket aansluiten.

Yakub Dysney aka Sydney Yacoubu begon met DJ’en in 2012. Destijds maakte hij deel uit van het collectief Konichiwa Crew, dat met “Shuttles” snel naam maakte in België en daarbuiten. Daarnaast werkte hij achter de schermen mee aan verschillende events in Antwerpen. Dikke grooves, jazzy sounds, soul, rap en funky-fresh sound design is wat er meestal door zijn speakers komt; kortom muziek voor de nieuwsgierige luisteraar die vaak ook geschikt is om een beetje op te dansen. Sydney is ook de gangmaker van het Radio Boslabs project! ☞ https://www.instagram.com/yakub00dysney/

  • start: 22u

Tickets voor dit avondprogramma (en alle andere data) via benjaminplushetbos.eventbrite.be