benjaminplushetbos

Vr 20 mei 2022
19:00

Van donderdag 19 tot zondag 22 mei roepen Toneelhuis en Het Bos unisono verzamelen in en rond de bosmuren voor een greep uit het touwtjes- en dingenwerk dat Benjamin Verdonck de voorbije jaren in de wereld heeft gezet.

Bekijk het hele programma via de tag benjaminplushetbos !

deze avond:

REGENBOOG

Deze ingenieuze kijkkast buigt zich over de breking van het licht. In volstrekte duisternis gaan er luiken open en dicht. Schaduwen op het achterdoek - de horizon - vallen in kleuren van rood oranje geel groen blauw indigo of violet.

Van Benjamin Verdonck, lucas Van Haesbroeck / Soundtrack: Lieven Stockx / Productie: Toneelhuis, Het Bos

WALDEINSAMKEIT

(doorgaans vertaald als diepe verbondenheid die je voelt wanneer je alleen in het bos bent, staat dit woord ook voor ongeborgenheid in een donkere en onvoorspelbare ruimte)
Een barokke miniatuur van licht en donker met een bezwerende soundtrack. Een magische machine die zichzelf wel lijkt te bedienen in het duister.

Van Benjamin Verdonck, lucas Van Haesbroeck / Productie: Toneelhuis, Het Bos

  • Start 19u óf 20u
    Regenboog + Waldeinsamkeit in 1 blok. kies je startuur, beperkte capaciteit!

NOTALLWHOWANDERARELOST

Geestdrift (een vrolijk plezier in de absurditeit van de menselijke conditie) en een voorliefde voor het onzegbare. Weinig woorden, veel touwtjes, sneeuw, kleuren en hoekige figuren, deuren die opengaan en terug toe. Ga zitten en aanschouw dit weifelend en rusteloos, wispelturig en vluchtig werk. Een diorama, een kijkdoos, een wunderkammer.

Van en met: Iwan Van Vlierberghe, Han Stubbe, Sébastien Hendrickx, Sven Roofthooft, Louisa Vanderhaegen, Benjamin Verdonck, Griet Stellamans / Productie: Toneelhuis, Toneelhuis, Het Bos

  • start: 21u

CONTINUUM x Roxane Métayer

Als kijkkast zonder vaste partituur laat Continuum toe om voortdurend nieuwe variaties en combinaties van kleur, vorm en beweging te verkennen.

Net als Regenboog en Waldeinsamkeit maakt Continuum maakt deel uit van Verdoncks tafeltoneel en kijkkastenrepertoire. Sterker nog, het is de meest recente toevoeging eraan. Een oefening in vereenvoudiging, veerkracht en lenigheid met de anarchistische humor, intelligente tegendraadsheid en meedogenloze verbeeldingskracht.

Continuum wordt steevast opgeluisterd door een muzikale gast en daarvoor nodigde Het Bos Roxane Métayer uit. Deze Française is woonachtig in Brussel en kan zonder overdrijven een multidisciplinaire vioolartiest worden genoemd. Op jonge leeftijd nam ze de viool al op maar doorheen de jaren ontwikkelde ze zich als een versatiel artiest die tekent, sculpeert met weinig voorkomende materialen zoals zeep en de laatste jaren staat haar blik vooral op video gericht. Haar muzikale werk is van een al even spontane aard. Het vertrekpunt blijft echter een sonische ontdekkingsreis naar de uiterste grenzen van haar viool. ☞ https://metayerroxane.wixsite.com/roxane

Van Benjamin Verdonck / Muziek: Roxane Métayer / Productie: Toneelhuis, Het Bos

  • start: 22u

Tickets voor dit avondprogramma (en alle andere data) via benjaminplushetbos.eventbrite.be