Lander & Andriaan - Album Release

Do 28 april 2022
20:00

Lander & Adriaan stellen hun eerste album feestelijk voor in Het Bos

"De Brusselse drummer-kunstenaar Lander Gyselinck (BeraadGeslagen/STUFF.) sloeg de handen in elkaar met fijnste toetsenist, Adriaan Van de Velde (Pomrad/J. Bernard, Mauro) wat ons het nieuwe project Lander & Adriaan brengt. De cumulatie van deze twee fantasiewerelden brengt je muziek die glanzend maar rauw is, een dansachtbaan tussen plezier en pijn. Dit duo is er eentje dat het zweet van de plafonds zal doen druipen zoals van een tacky clubavond. Muziek is om te dansen, punt uit."

De in vlees geworden fusie van een nachtje raven en een pannenkoekenmiddag.
Drummer Lander Gyselinck (STUFF., BeraadGeslagen, LABtrio…) en toetsenist Adriaan Van de Velde (Pomrad, J. Bernard, Mauro Pawlowski…) ontmoeten elkaar in een Brusselse kelder net voor de lockdown van 2020 alwaar zij een alliantie vormen met stok en toets.
In een melancholische queeste naar de ultieme, authentieke nacht-ervaring, ontstond het avontuur van deze 2 nachtridders, Lander & Adriaan en de Biskolom, de imaginaire club waar dit verhaal zich in afspeelt.
Zij ontmoeten elkaar zelf in dit album als toeschouwers van deze ervaring en nemen je mee in een koortsige nacht van dromen, dansen en ijlen, heftige beats en muren van synths.
Melancholische engelenkoren lieflijk gecontrasteerd met kille, aardse 808 bassen, dan weer gierende supersaws en amenbreaks, dan weer een bad van druiperige synthesizers.
Stoomtreinen, kermissen en Brazilaanse stranden, alles wordt prettig gestoord gecombineerd tot liftmuziek voor fijnproevers. een schizo ontmoeting tussen een nachtje raven en jazz wine tasting
Doombient
Fusilli rave
Dom hop
Nacht bop

Tickets: €14 via https://landerenadriaan-album-release-het-bos.eventbrite.be