VISITE Film Festival: Dušica Dražić & Wim Janssen

Zo 22 augustus 2021
20:30

FPS

Wim Janssen (2015, 3’, Double Super 8, kleur)
Het shoot 'em up computerspel wordt gesimuleerd met twee Super 8 camera's. Twee spelers proberen elkaar doorheen de zoeker van de camera te vinden en (neer) te schieten. De handeling van het schieten in een spelomgeving wordt getransformeerd naar de handeling van montage in de camera. Het spel duurt zo lang als de filmrol lang is. Het resultaat wordt naast elkaar geprojecteerd in een vorm die doet denken aan de interface van een multi-player game. Gefilmd op Kodachrome kleurenfilm, wordt een nieuw medium vertaald naar een verouderd medium.

+

Time Enough at Last

John Brahm (1959, 25’)
Een van de meest bekende afleveringen uit de serie The Twilight Zone. Een bankmedewerker bevindt zich na een nucleaire oorlog alleen met zijn boeken.

+

Martin na vrhu

Zlatko Grgić, Boris Kolar, Ante Zaninović (1970, 8’)
Een aflevering uit de animatiereeks Professor Balthazar. In de stad van professor Balthazar woont Martin, een gewone man, maar Martin heeft een probleem: niemand merkt hem op. De professor vindt een boek voor hem uit met de titel: ‘How to climb to the top of success’...

+

N.P. 1977

Neša Paripović (1977,23’)
De goed geklede Paripović loopt in een rechte lijn door Belgrado, een stad in transitie net zoals de gehaaste protagonist.

+

Commingled Containers

Stan Brakhage (1997, 4’)
Een film over de essentie van het leven, een soort laatste testament als het ware, gemaakt op de vooravond van een ingrijpende operatie. Pulserend vermengen water en licht zich met elkaar.

+

Wind Vane

Chris Welsby (1972, 8’)
De bewegingen van twee camera’s, die tegelijkertijd filmen worden gecontroleerd door de windsterkte en -richting. Welsby bakent de omstandigheden af waarin de camera’s zich bevinden, maar geeft zich dan over aan de wind en het toeval. De filmmaker wordt observator van de film waarvan hij enkel het begin heeft bepaald.