The Easywood Killer

Wo 11 augustus 2021
20:00

The Easywood Killer is de noemer voor een reeks instrumentale composities die Bjorn Eriksson bijeen componeerde met een symfonisch orkest dat hij middels een usb stick in zijn muzieksoftware ramde. Wat oorspronkelijk een opdracht om muziek te schrijven voor een nieuwe TV serie was, verwerd al snel tot een wereld van eindeloze compositorische mogelijkheden en een schier onuitputtelijk instrumentarium.

De muziek is als een klankband voor een imaginaire film. Een Oost-Europees zigeuner-epos? Een Jacques Tati-achtige set ? Of een verhaal over een destructieve muzikant wonende te Kalm-t-hout (Easy-Wood) die via zijn werk vlucht van de realiteit, alles verliest wat hem lief is...en zo 's nachts, gewapend met een kettingzaag, begint rond te dwalen in de Heide....

While working on a filmmusic job, Bjorn Eriksson started to fool around with a philharmonic orchestra plugin, and created his own crazy jazz combo. The resulting collection of compositions could be a soundtrack for a East European saga or a French strange detective serie.