Bosbubbles: Brorlab x Romy Streep

Vr 05 februari 2021
20:00

Met Bosbubbles steken we wekelijks een artiest of band in een bubbel met een een kunstenaar-scenograaf om daar naarstig te werken aan een decoratieve setting. Elke Bosbubbel wordt geniaal gecapteerd en gemonteerd tot een videoclip, concertregistratie, kortfilm of muzikaal beeldverhaal door filmmaker Maxim Hectors. Anders dan in 2020 lanceren we de nieuwe Bosbubble-video’s, net als een voorstelling, in première op een specifieke dag en specifiek uur.

Performance of Second Animation by Brorlab
Scenography by Romy Streep
Video by Maxim Hectors
2nd camera: Wannes Cré
Light technician: Sam Vandenhoeck
Sound technician: Bram Vanhoutte
Production: Het Bos
Camera equipment by De Imagerie and Anne Reijniers

BRORLAB is een Antwerps no wave punk combo dat vrij kort van stof is. Dit pretpakket omschrijven in meer dan vijf woorden is dan ook een geen gemakkelijke opdracht. Anderzijds heeft niemand er iets aan dat wij hier oeverloos blijven verder breien aan hun weefsels van weinig omvangrijke, tja, omvang. Immers, het is compacte band met compacte liedekeins en nog kortere optredens. Desalniettemin sluiten wij ze een dag op met Romy Streep. Korter ging nu eenmaal niet.

Brorlab bracht onlangs een heerlijk gesmaakte, en uiterst snel uitverkochte, single uit op Ultra Eczema.

ROMY STREEP kroonde zich net als meester in de beeldhouwkunst aan dé Academie van Antwerpen. Haar werk vertrekt vanuit een fascinatie voor de tactiliteit en fragiliteit van de materialen waarmee ze meestal werkt; namelijk keramiek, wandtapijten of de combinatie van beiden. In het Bosbubbles decor zullen wandtapijten een centrale rol spelen. Hopelijk zijn ze niet zo kort van stof als Brorlab.

Dat Brorlab hoofdzakelijk brokken maakt en Romy Streep veelvuldig vertrekt vanuit fragiliteit leek ons een uitstekend excuus om hen aan elkaar te koppelen. Het wordt verbazingwekkend schoon, onrustwekkend destructief of iets dat ergens op dat spanningsveld om uw aandacht staat te roepen.