Leap/Detach (album release)

Di 27 oktober 2020
20:00

40 JAAR RADIO CENTRAAL

Het trio LEAP/DETACH presenteert hun debuutalbum, dat ontstond in het kader van een 2-jarig onderzoek aan het Conservatorium van Antwerpen. Ze breiden hun akoestisch pallet uit met ad hoc gemanipuleerde klanken, wat aanleiding geeft tot uiterst verschillende facetten van muziek en geluid. Verwacht je aan elastische klanken die hoofdzakelijk geïmproviseerd zijn vanuit een minimalistische insteek, waarin live processing en sampling vaste gegevens zijn. Het academisch ensemble bestaat uit VITJA PAUWELS (gitaren en live processing), HENDRIK LASURE (piano en live processing) en CASPER VAN DE VELDE (drums, objecten en live sampling).

"De decennialange samenwerkingen tussen dè Academie en Radio Centraal werpt op deze dinsdagavond weer heel wat creatieve vruchten af. De Koninklijke Academie besloot deze avond als verjaardagscadeau aan Radio Centraal te schenken, dikke merci daarvoor!"

GRATIS
Reserveer hier je plek: https://leapdetach.eventbrite.be