Extra Academy: JONATHAN MONK

Do 08 november 2018
19:00

Vanaf het najaar van 2018 lokt Extra Academy maandelijks een aantal gasten naar onze nederige stulp. Deze hoogst interessante mensen laten hun licht schijnen op eigen werk of dat van anderen, geven een lezing, tonen een film, starten een debat of doen iets nóg spectaculairder. Extra Academy is een alliantie tussen de Academie voor Schone kunsten, Sint Lucas School of Arts en Het Bos, gecureerd door kunstenaars Nico Dockx en Steve Van den Bosch

De in Italië en Duitsland verblijvende Brit Jonathan Monk gebruikt bekende conceptuele beelden van andere kunstenaars als basis voor zijn eigen werk. Hij geeft er een nieuwe betekenis aan door ze scherp en vaak oneerbiedig op te voeren in een nieuwe context/verschijning. Op die manier bevraagt hij concepten als originaliteit en auteurschap, maar brengt hij ook hulde aan artiesten als Sol LeWitt, Ed Ruscha, Bruce Nauman en Lawrence Weiner.

Alsof dat nog niet volstaat kan u voorafgaand aan deze Extra Academy, samen met de gasten en de deelnemers, de benen onder de eettafel steken voor een diner van Otark

timing:
19u00: Extra Academy
20u30: Otark diner

Extra Academy is gratis mits reservatie via reservaat@hetbos.be
Otark Diner is betalend en reserveert men via otarkproductions@gmail.com