OOF #3 Take Away

verslag 31 Maart 2021

Een loeihete woensdagmiddag in de stad. Voor de gevel van Ankerrui 5 tot en met 7 blinkt er allerlei. Gouden vlaggen, flitsende tafellakens en vooral de derde editie van OOF glimt guitig in de felle lentezon. Want ja, OOF #3 lag weer klaar om gratis en helemaal voor niets door jonge handen meegepikt te worden.

Adel Setta, eveneens badend in het zonlicht, deelt als trotse vader zijn geestelijk kroost uit aan voorbijgangers met zin in fotografisch experiment. Boslabs en de jonge fotograaf sloegen de handen in elkaar voor een samenwerking die in eerste instantie een reeks daverende workshops zou opleveren. Dat idee zag, door een welgekende boosdoener, jammer genoeg het zonlicht niet. Al staat die jammer niet echt op zijn plaats. Want dit alles valt moeilijk te betreuren wanneer je het alternatieve resultaat van Boslabs X Adel Setta bekijkt. Want wat rolt er daar in de vorm van OOF-magazines, reeds drie edities lang, een bijzonder sexy staaltje creativiteit van de drukpers!

De rest van Antwerpen blijkt een gelijkaardige mening te delen. Enkele interacties met enthousiaste passanten verhullen snel dat OOF de status van gevestigde waarde toegeschreven kan worden. De vorige editie, die je op een stadswandeling met foto-opdrachten leidde, viel duidelijk in de smaak. En zo werd ook de nieuwste uitgave, die met de focus op documenteren, opnieuw met stevige portie animo als welgekomen lectuur ontvangen.

Ook van de partij: Setta’s creatieve partners in crime. Dit in de gedaantes van Karen Coosemans en Maureen Pieters. Een combinatie die volgens Adel aanvoelt als een natuurlijke symbiose. Creativiteit van een leien dakje dus. En inderdaad niet veel later stort het trio zich, licht zwetend van de zon alsook het enthousiasme, in een spontane brainstorm over de volgende stappen voor OOF.

Die volgende stappen zijn trouwens groots. De derde druk betekent een tijdelijk eindpunt voor het magazine. Niet gevreesd, OOF zelf is nog lang niet uitgeteld. Er staat namelijk wel eens iets bijzonder cools aan de horizon, een expositie ‘Het Land Van Oof’ in mei. Daar kijken we met brandende nieuwsgierigheid naar uit!

Out Of Focus Magazine is gratis te verkrijgen voor de deur van Het Bos op woensdagen van 13u-16u.
De Expo "Het Land Van Oof"loopt van 13 t/m 23 April. Kijk voor specifieke info bij programma

(Verslag en foto's door Laïka Planchenault)