Lyan Tossou is een van onze keukenresidenten deze zomer. Ze zal koken voor publiek tijdens Vruchtbare Grond op 27 september!
We stelden Lyan enkele vragen...
Wat zijn jouw uiteindelijke carrièredoelen?
Ik ben graag 24/7 bezig met vanalles en nog wat. Mijn doel is om een bedrijf draaiende te hebben waarin al mijn passies naar boven komen gecombineerd op een originele manier : graphic design, koken en evenementen organiseren.
Wat is het doel van je werk?
Het doel van mijn werk is eten serveren met oog voor presentatie en smaak. Geen vast concept en halal zodat eigenlijk iedereen zich thuis kan voelen. Koken hoeft niet ingewikkeld te zijn, gewoon lekker en aantrekkelijk.
Waar kom je vandaan en hoe beïnvloedt dat je werk?
Ik ben half Togolees en half Belgisch, dit zorgt er dus voor dat ik 2 culturen beleef die totaal verschillend zijn, soms ook botsen en waar ik me in geen van beide ooit heb thuis gevoeld. Voor mijn Afrikaanse familie ben ik te Belgisch en voor mijn Belgische familie te Afrikaans…
Ik heb op vlak van eten vooral het Belgische meegekregen, tegen mijn zin. Ik hou niet van puree en stoofvlees maar wel van rijst en Fufu. Ik heb mezelf geleerd hoe te koken en welke ingrediënten ik nodig heb. Want wachten tot ik weer naar een Afrikaans feest mocht om goed te eten duurde te lang naar mijn zin. Zo ben ik gekomen tot het mixen van de 2 werelden op een manier dat het werkt voor mij en mijn maag :).