Interview met Karim en Mustafa

Achtergrond: de Bosbar

De Bosbar, het centrale verzamelpunt van ons citadel, wordt bezet door een aantal magische bewoners. Aldaar voorzien ze u van vocht, voedsel, wifi, koffie en het meest belangrijke van allemaal: een flinke dosis warmte en gezelligheid. Naast de fysieke plek, brandt de Bosbar haar eigen koffie. En wat is een organisatie zonder degelijk management. We trokken chef bar en chef koffie aan de haren om ze de hemd van het lijf te vragen over hun werkzaamheden.

Wie zijn jullie en wat doen jullie in Het Bos?

K: Ik ben Karim, 19 jaar en ik ben de barmanager en breng koffie langs adressen.
M: Ik ben Mustafa, ook 19 jaar en ik brand de koffie voor Cordon Coffee en werk ook mee achter de bar.

En hoe zijn jullie op deze plek terecht gekomen?

K: Ik ben hier via mijn vriend Naoufel gekomen, die ook helpt bij Boslabs. Ik was aan het chillen in de Bosbar en een CV aan het maken. Toen vroeg ik of Koen die wilde nalezen en verbeteren. Daarop vroeg Koen (oprichter van Cordon Coffee, De Imagerie en opperhoofd van de Bosbar) of ik werk zocht en ik zei: ja eigenlijk wel. Er stonden nog wat lege flesjes en ik vroeg of er een feestje was geweest. Koen zei ja en zo ben ik eerst op feestjes beginnen werken en hielp ik bij de opkuis na feestjes. Daarna ben ik ook meer achter de bar gaan werken en ondertussen ben ik barmanager geworden.
M: Ik ben hier via Achmed komen werken. Koen had tegen Achmed gezegd dat ze nog iemand zochten en toen heeft Achmed tegen Koen gezegd dat hij wel iemand kende. Mijn eerste werkdag was op het trouwfeest van Koen, toen moest ik meteen in een kostuum werken. Dat was in augustus en sinds een paar maanden brand ik dus ook de koffie.

En wat houden jullie werkzaamheden meer concreet in?

M: Ik ben 1 of 2 dagen per week bezig met koffiebranden. Dat betekent branden, verpakken en labels plakken. Verder werk ik meestal op zondag met het ontbijt. Dat is vaak erg druk, als het heel slecht weer is wel wat minder. En verder veel lachen met iedereen.
K: Ik breng 1 dag per week de koffie rond bij alle adressen op vrijdag. Verder doe ik 1 of 2 keer per week boodschappen en zorg ik dat alles achter de bar goed loopt. En veel lachen met Koen. Als hij boos is moet ik altijd lachen en kan ik echt niet stoppen.

Hoe zijn de klanten van de Bosbar?

K: Sommigen grappig, sommigen saai en soms zijn ze vervelend. Er is één iemand die absoluut niet saai is, haha.
M: Hahaha, dat is de beste klant.
K: Dat is een gast die hier twee weken op rij is geweest, die begint hier overdag te dansen.
M: Op een keer begon hij tegen zichzelf te praten, dus vroeg ik hem: 'Met wie ben je aan het praten?' waarop hij zei: 'Michael Jackson'. Tussen mij en hem gaat alles goed, we spreken elke dag. Hahaha.
Charlotte (van Otark) mengt zich in het gesprek:
Hij is onze favoriet!
M: Maar Charlotte is ook de shit!

En zouden jullie iets willen veranderen aan deze plek?

M: Ik zou wel een groter terras willen hebben, want met het ontbijt op zondag met lekker weer wil iedereen buiten zitten en dat gaat soms niet omdat het te druk is.
K: Misschien het plafond wat lager, dan kan het nog gezelliger worden.

Thanks mannen!