Anne Beumer, Hamer Körmeling en Chris Hoeben

residenten Bosacademie

Anne, Hamer en Chris deelden jarenlang een Gents atelier toen ze er de kneepjes van het beeldhouwvak leerden. Dat atelierfeest duurde tot Hamer wijselijk besloot in Antwerpen te komen wonen. Het drietal grijpt de Bosacademie aan om nog eens samen te werken en het atelierfestijn nieuw leven in te blazen

Anne Beumer maakt hoofdzakelijk sculpturen en collages uit isolatiemateriaal, gevonden materialen, textiel en nog vanalles. Haar sculpturen bestaan vaak uit losse onderdelen die steeds van plek wisselen en veelal eerder abstract zijn. Ze laat zich echter graag inspireren door contexten of materialen die haar door een tentoonstelling of plek aangereikt worden. Onlangs maakte ze bijvoorbeeld een reeks collages op zelf gemaakte schuimen pistolets voor een tentoonstelling in een oude bakkerij. Ze heeft een fascinatie voor bepaalde elementen van typische gebruiksvoorwerpen zoals bijvoorbeeld deurklinken en hendels. Sommige van haar werken suggereren een bepaalde functie, inclusief abstracte handleiding.

De werken van Hamer Körmeling ontstaan vaak vanuit haar illustraties of haar (enorm korte) gedichten. Hoewel haar werken vaak zeer speels en lichtzinnig lijken kan ze soms op een subtiele manier zeer scherp en kritisch uit de hoek komen. Naast het maken van beeldend werk is ze ook bezig met mode hoewel de lijn tussen beiden soms erg vaag is. Ze experimenteert met veel verschillende materialen en technieken waarvan ze er misschien geen enkele goed beheerst maar ze er wel in slaagt om haar hersenspinsels vorm te geven.

Chris Hoeben maakt vooral sculpturen en objecten in keramiek. Hij inspireert zich op het dagelijkse leven en zijn restanten, zoals de vuile vaat die dringend gedaan moet worden en vieze onderbroeken. Hij gebruikt verschillende technieken, weliswaar steeds met klei, om zijn ideeën of het gebrek daaraan vorm te geven. Soms zijn het afdrukken van dagelijkse voorwerpen met een persoonlijke lading andere keren zijn het gewoon abstracte blobs. Zijn werken hebben een gemakkelijke ingang door de speelse vormen maar zijn tegelijkertijd ook vreemd en mysterieus. Door het ruwe onafgewerkte karakter lijken ze gemakkelijk op antieke artefacten. Hij verstopt in zijn presentaties kleine subtiele boodschappen en standpunten in een wanordige veelheid van vorm,spel en vreugde.

Het drietal resideert in Het Bos van 18 maart tot en met 7 april én neemt deel aan de Vruchtbare Grond Expo van 21 april tot en met 1 mei 2022.