Het grafische archief van Scheld'apen ...

Bent Vande Sompele en Benny van den Meulengracht-Vrancx

Voor Het Bos Het Bos was, was Het Bos Scheld’apen. Hoewel, dat laatste werd de laatste jaren van Scheld’apen regelmatig in twijfel getrokken door mensen die de sporadische inkom trachten te ontduiken, maar dit geheel terzijde.

Scheld’apen organiseerde gedurende 15 jaar activiteiten op een vervuild stukje petroleumgroen in de Antwerpse stadsrand en produceerde promomateriaal bij elke gelegenheid die zich voordeed. Vijftien jaar flyers, programmaboeken, posters, publicaties, persknipsels en foto’s heet een archief te zijn.

Na de verhuis naar de Ankerrui namen we ons voor om dat archief ordentelijk te ordenen. We waren bijgevolg niet minder dan verheugd toen Bos- en Scheld’apenvrienden Bent van de Sompele en Benny van den Meulengracht-Vrancx hun scherpe blik geheel onverwachts en vrijwillig aanboden om dat archief te doorploegen nadat Het Bos zeven verjaardagskaarsen had uitgeblazen.

In augustus 2021 omgordde het duo Bent & Benny hun grijze archiefstofjas een eerste maal en van 15 februari tot en met 20 februari 2022 hopen ze hun titanenwerk verder te zetten.

lees ook het gesprek dat bosmedewerker Lennert Hoedaert met Benny had in 2021.