Boslabs

Boslabs, het creatieve atelier van Het Bos, brengt vrijwilligers, kunstenaars en jongeren met verschillende culturele achtergronden, nationaliteiten en talen samen. Ontmoeting staat centraal, iedereen leert van elkaar! Boslabs is een ruimte voor jongere, een plek om naar terug te komen. Boslabs voorziet een divers programma: creatieve workshops (oa schilderen, tekenen,...) en muziekworkshops (oa radio maken, dj'en... tijdens Radio Boslabs)

Wanneer ?
elke woensdag tussen 12u30 en 15u30 (maar niet tijdens schoolvakanties!)

Waar?
In het centrum van Antwerpen,
Ankerrui 5-7 Antwerpen

Wat doen we ?
12u30-13u30 samen eten
13u30-15u30 Boslabs atelier en radio workshops

Reglement:

  • Boslabs is open voor iedereen
  • Boslabs veroordeelt niet en communiceert open
  • Boslabs werkt samen als groep en houdt rekening met elkaar
  • Boslabs is een vrije, open ruimte
  • Bij Boslabs is er GEEN ruimte voor geweld, discriminatie en we roken er niet!

Boslabs is GRATIS

→ Info: karen@hetbos.be

Boslabs helpt nieuwkomers beter hun weg te vinden Antwerpen. Hier zijn ze welkom. Hier maken we ze weerbaarder en boosten we hun zelfvertrouwen. Hier hebben ze een veilige dialoog met leeftijdsgenoten.

We willen graag onze grote waardering uitspreken aan iedereen die heeft bijgedragen. Met jullie gulle donaties en de verdubbeling van JEZ hebben we een indrukwekkend bedrag van €19.160 kunnen verzamelen. Samen met de subsidie van Erasmus+/JINT kunnen we nu de toekomst van Boslabs voor het schooljaar 2023-2024 veiligstellen. Dit succes vervult ons met trots, en we willen onze vrijwilligers, medewerkers, kunstenaars en Boslabs-jongeren enorm bedanken.

Blijf op de hoogte van onze activiteiten via onze website en Instagram, waar we regelmatig updates delen. Mis ons niet tijdens het Tienerfestival WE OUTSIDE op donderdag 29 juni op het Theaterplein. We nodigen je ook graag uit om een bezoek te brengen aan onze werking. Hoewel we even pauzeren tijdens de zomer, zijn we in september weer vol energie terug om er samen met jullie een succes van te maken.

Ondanks dit fantastische bedrag blijft steun altijd welkom (lees nodig), we werken op dit moment aan een manier om hier structureler mee om te gaan, zowel vanuit Boslabs als vanuit Het Bos. Daarover snel meer! Voor nu bedankt bedankt bedankt!

Boslabs geniet de steun van de Stad Antwerpen, Vlaanderen, district Antwerpen, Jint en Erasmus+ en JEZ (Jong en Zot, Koning Boudewijnstichting)