Bostopia

Za 25 mei 2024
16:00

Om haar tienjarig bestaan te vieren, nodigt Het Bos een grote groep kunstenaars om de toekomst van Het Bos te verzinnebeelden.

We vroegen hen Het Bos te benaderen als een resort. Dit concept verwijst niet alleen naar een kunstmatig piepschuimen idee van een cartooneske vakantie met doorlopende buffetten, irritante activiteiten, dito animatoren en zwembadstoelgevechten in een subtropische setting tegen de achtergrond van een desolate woestijn.


Dit is het resort als luchtspiegeling.


Maar een resort kan net zo goed worden opgevat als een toevluchtsoord, iets wat Het Bos de afgelopen tien jaar voor iedereen heeft willen zijn. Bostopia is het tot de verbeelding sprekende resultaat van Het Bos als zowel fata morgana als schuilplaats, Verwezenlijkt door het nooit eindigende en immer uitbreidende Bosnetwerk van dromers, doeners, makers, denkers, drinkers, conceptualisten, idealisten, opportunisten, liefhebbers en haters.
Een bruisend gezelschap van gerenommeerde renommés, vergeten oprichters en hippe nieuwelingen als Johann Kauth, Nico Dockx, Marlies Vander Straeten, Floris Vanhoof, Delta van Melle, Emilio Lopez, Rune Tuerlinckx, Ria Pacquée, Fleur De Roeck, Ward Heirwegh, Joke van den Hof, Boslabs, Benjamin Verdonck, Smila Zinecker, Anne Beumer, Ayrton Eblé, Klara Török, Sietske Van Aerde, Ian De Weerdt, Boslabs, Lina Ejdaa, Betul Sefika, Remy Ndow, Jade Kerremans en uiteraard nog veel meer.

file
beeld: Gerard Leysen