Anna Schlooz - Maagmoeder

Vr 13 oktober 2023
21:00

Performance in teken van Vruchtbare Grond

Anna Schlooz is nieuwsgierig naar wat de baarmoeder en de maag ons te vertellen hebben en nodigt je in Maagmoeder uit om mee naar binnen te gaan. Via fysieke verkenning en tekstuele reflectie bevraagt ze de functies en gevoelens van deze twee organen. Hoe zorgen we voor onze binnenkant en welke keuzes maken we daarin? Vanuit ervaringen in alternatieve gezinsvormen en queer communities onderzoekt Anna vormen van zorg. Vertrekkend vanuit haar verhouding tot de baarmoeder en de maag creëert ze een intieme en persoonlijke performance.

Maagmoeder is een tussentijdstoonmoment in een langere zoektocht naar alternatieve vormen van zorg en samenzijn. In dit proces poogt Anna samen te werken met mensen buiten de kunstwereld. Al zoekende creëert ze momenten die zich bevinden tussen performances, sociale ontmoetingen en filosofische bijeenkomsten.

In 2022 studeerde Anna Schlooz af van de Master Fine Arts aan KASK te Gent, met behulp van het Prins Bernard Cultuurfonds. Daarvoor voltooide ze ook daar de bachelor Performance en op ArtEZ (Arnhem, NL) de bachelor Theater Docent. Sindsdien werkt ze samen met de Monty, wpZimmer en workspacebrussels. In 2023 ontwikkelt ze het sociale karakter van haar praktijk verder met behulp van de Beurs voor opkomend talent van het Vlaamse Kunstendecreet.

Je kan een gratis ticket ophalen aan het onthaal op de dag zelf vanaf 16h00.
Vol = vol.