Bosbubbles: Shoko Igarashi x Sietske Van Aerde

Vr 26 maart 2021
20:00

Met Bosbubbles steken we wekelijks een artiest of band in een bubbel met een een kunstenaar-scenograaf om daar naarstig te werken aan een decoratieve setting. Elke Bosbubbel wordt geniaal gecapteerd en gemonteerd tot een videoclip, concertregistratie, kortfilm of muzikaal beeldverhaal door filmmaker Maxim Hectors. Anders dan in 2020 lanceren we de nieuwe Bosbubble-video’s, net als een voorstelling, in première op een specifieke dag en specifiek uur.

Performance of "Cash Ok" by Shoko Igarashi
Scenography by Sietske Van Aerde
Video by Maxim Hectors
Technicians: Bram Vanhoutte & Sam Vandenhoeck
Make up by Sigrid Volders
Ceramics by Anne-Catherine Kenis
Production by Het Bos
Thank you Emely Van Impe and Agnes & Maurice, De Imagerie & Anne Reijniers

SHOKO IGARASHI
een tenorsaxofonist die in 1991 het Japanse levenslicht zag in de Yamagata Prefectuur. Haar jeugdjaren sleet ze in Tsuruoka waar naar men zegt de beste rijst van Japan wordt geteeld. Naast de tenorsax kan ze ook aardig uit de voeten op een sopraansax en is ze een versatiele fluitfreak die zowel als arrangeur als componist haar sporen verdiende.
Na een muziekstudie in Boston toog ze naar Brooklyn om daar te gaan jammen met de ontelbare en getalenteerde jazzkatten die New York herbergt. In 2018 verhuisde ze naar Brussel waar ze de groep Maniac Maison oprichtte met pianolief Casimir Liberski en gitarist Lucien Fraipont. Sinds haar relocatie naar Brussel schreef ze een serie kleurrijke elektronische liedjes bij elkaar die ze nu met Dan Lacksman op plaat probeert te krassen.

SIETSKE VAN AERDE
behaalde in 2018 haar master kostuumontwerp voor film en theater aan de Antwerpse Academie voor Schone Kunsten. Naast kostuumontwerp en decorbouw, legt ze zich ook toe op de ambacht van de schilder- en beeldhouwkunst. Omdat het nooit ofte nimmer genoeg kan zijn, maakt ze ook nog experimentele films met zusterlief Jolke Van Aerde.