Bosbubbles: Granvat x Nico De Rooij

Di 16 maart 2021
20:00

Met Bosbubbles steken we wekelijks een artiest of band in een bubbel met een een kunstenaar-scenograaf om daar naarstig te werken aan een decoratieve setting. Elke Bosbubbel wordt geniaal gecapteerd en gemonteerd tot een videoclip, concertregistratie, kortfilm of muzikaal beeldverhaal door filmmaker Maxim Hectors. Anders dan in 2020 lanceren we de nieuwe Bosbubble-video’s, net als een voorstelling, in première op een specifieke dag en specifiek uur.

Performance of "CMNFT" by Granvat
Art direction, lights and additional footage Nico De Rooij
Edit by Stijn Cools
Video by Maxim Hectors
Technicians: Bram Vanhoutte & Sam Vandenhoeck
Production by Het Bos
Concept by granvat
Music by Bert Cools
Music mix by Werner Pensaert
Thank you Grimm Van Gestel (Unicorn VZW), De Imagerie & Anne Reijniers

GRANVAT is een artistiek boorplatform dat in 2013 werd opgeleverd door de firma Cools. De gebroeders Bert en Stijn Cools gebruiken dit vehikel om curatorgewijs een collectie aan te leggen van zowel hun eigen muziek als dat van andere artiesten. Het ding bevat geraffineerde dingen als Merope, Book of Air, Book of Air - vvolk & Fieldtone en Hoera. In een redelijk recent verleden maakte het broederpaar de dansvoorstelling Come On Feet vanuit een oprechte fascinatie voor EDM en het subgenre Footwork. Ze tekenden tevens voor de muziek van de voorstelling en omdat het componeren in duo hen dermate beviel, besloten het te blijven doen. Het is in deze opstelling dat ze bubbelen in Het Bos. https://granvat.com/

NICO DE ROOIJ ontwerpt al twee decennia licht en geeft al evenlang vorm. Hij deed dat voor de meest uiteenlopende componisten, voorstellingen en shows. Al sinds zijn wonderjaren vertoeft hij in de ban van muziek. Dat zijn moeder violiste is, zijn vader bij het Nederlands Ballet Orkest speelde en zijn grootvader nog jazzpiano speelde met Coleman Hawkins zou daar wel eens iets mee te maken kunnen hebben.