VISITE: 'Lightkeeping' + 'I’ll be late for dinner' + 'Every Icon & Holding the viewer' (filmprogramma)

Di 15 augustus 2017
20:30

Lightkeeping (2015, 11’) & I’ll be late for dinner (2015, 12’) - Elias Heuninck

Nieuwsgierig naar het ontwikkelen van een nieuwe beeldkwaliteit, ontwierp Elias Heuninck een digitale camera. Met een resolutie van maar één pixel is de sensor erg eenvoudig, maar het stelt Elias in staat om rechtstreeks te werken met de individuele bouwstenen van het beeld zelf.
I'll be late for dinner is een ritmische montage van beelden afkomstig van de Cassini satelliet die in een baan rond Saturnus draait, inclusief 'imperfecte' beelden die de pers nooit haalden. Een desoriënterende reis tussen ruimteafval en elektronische ruis onderwerpt de kijker aan een mentale splitsing tussen de banale titel en de astronomische filmshots.. (tekst: Edwin Carels) 
Hoe zouden films eruitzien als er niemand achter de camera stond? Verafgelegen beelden, nooit bedoeld om bekeken te worden door een publiek, worden cinema.

Elias Heuninck introduceert ook Every Icon van John F. Simon, Holding the viewer (1993, 1’) en verschillende youtube video’s

Elias is geboeid door de kwaliteit van technische beelden. Soms zijn deze gemaakt zodat ingenieurs hun constructies kunnen evalueren, andere keren zijn ze bedoeld voor wetenschappelijk onderzoek, kalibratiekaarten zijn beelden die speciaal voor de camera lijken gemaakt te zijn. Kan de camera zelf de protagonist van het plot worden?

Tickets: €5 (festivalpass: €25)
https://www.deimagerie.be/collections/visite-aug17