VISITE: 'Conseil d'État' + 'A Deusa Branca​' + 'The Head' + 'M' (filmprogramma)

Zo 13 augustus 2017
20:30

Conseil d'État (2016, 8’) - Fanny Zaman

Beelden van de Expo 58 in Brussel stralen een geloof in moderniteit uit, de toekomst en de mogelijkheden van technologie. De geluidsband komt uit de jaren '80, toen een reeks aanslagen België uit evenwicht brachten. Geluid en beeld, angst en optimisme vallen samen.

A Deusa Branca​ (2013, 30’) - Alfeu França
The Head (2007, 12’) - Deimantas Narkevičius
M (2015, 16’) - Ola Lanko

Fanny Zaman: The Head is een montage van fragmenten uit oude propagandafilms. We brengen een bezoek aan het atelier van de Rus Lev Kerbel, de belangrijkste beeldhouwer van het socialistisch realisme.
A Deusa Branca becommentarieert via filmrestanten het mislukte filmproject van Flávio de Carvalho. Reeds berucht om zijn artistieke interventies, beslist hij in 1958 om te vertrekken naar het Amazonewoud om een film te draaien die zowel etnografie als fictie combineert (een blank meisje wordt gekidnapt door Indianen).
M is een video van afbeeldingen afkomstig uit de voedselreclame van de jaren '50-'80. De beelden zijn voorzien van een soundtrack afkomstig uit een documentaire over parallelle universa. 

Niet zonder humor stellen we vast dat authenticiteit voornamelijk een contextgebonden fantasie is; een hermontage doet de betekenis kantelen.

Tickets: €5 (festivalpass: €25)
https://www.deimagerie.be/collections/visite-aug17