Pierre Bastien / Dali Muru & The Polyphonic Swarm / Ben Bertrand

Za 30 april 2022
20:00

PIERRE BASTIEN
Muzikant, componist en instrumentenbouwer uit Fransenland die al bijna 50 jaar doet wat bijna niemand hem nadoet . Als een soort prettig gestoorde professor beweegt hij zich door muziekland en tovert hij musicerende robots en geëlaboreerde muziekdozen uit zijn kronkelige koker waarmee hij zich op de snijlijn tussen muziek en beeldende kunst begeeft. Zijn grootste bijdrage aan de kunst- en/of muziekgeschiedenis tot nog toe is zijn mechanische orkest Mecanium dat bestaat uit orkestleden die geconstrueerd zijn met Meccano en akoestische instrumenten afkomstig uit de hele wereld bespelen.

DALI MURU & THE POLYPHONIC SWARM
Cineaste en poweet Dalia Neis weeft samen met muzikant/producer Enir Da een filmisch lappendeken met grimmige sprookjes, haperende samples van tsjechische new wave fluiten, brokjes oost Europese folk en visuele trip hop poëzie. Het duo vond onderdak bij het immer relevante Belgische STROOM label.

BEN BERTRAND
Belgisch basklarinettist en componist. die met instrument en talloze machines een hypnotiserend web van geluiden weeft. Luisteren naar zijn muziek is als zitten aan zee, kijkend naar ons gekke leven dat in slow motion voorbij kabbelt.

Tickets: €16 via pierre-bastien-dalimuru-ben-bertrand-het-bos.eventbrite.be