Wereldkeuken: Afghanistan

Do 25 november 2021
19:00

Opvangcentrum Linkeroever steekt het water over en meert aan in Het Bos met een delegatie kooklustige bewoners. Vandaag kleurt het menu Afghaans!

° Afghaanse Rijstschotel
° Okra
° Afghaanse saus

Het Rodekruis Opvangcentrum Linkeroever met zijn veelheid aan keukens is terug van weggeweest! Samen met enkele bewoners serveren we u typische gerechten uit een bepaald land. Naast overheerlijk tafelen zetten we in op de sensibilisering rond het gekozen land en de (mogelijke) redenen waarom mensen vluchten uit dit land. Afghanistan kwam de afgelopen maanden vaak in onze media aan bod. De levensgevaarlijke situatie speelt al lange tijd in Afghanistan en komt nu in een acute versnelling voor veel mensen.
Enkele Afghaanse bewoners delen graag hun overheerlijke culinaire thuis met jou naast het geven van een blik op hun persoonlijk verhaal.
Wees welgekomen om lekker te smullen in een gezellige setting!

Sinds 1 november zien wij ons, helaas tenenkaas, genoodzaakt het vertoon van een Covid Safe Ticket (CST) in combinatie met je identiteitskaart te verplichten bij betreding van Het Bos. We willen bij deze benadrukken dat dit hoegenaamd niet betekent dat u niet langer welkom bent in Het Bos! Ook niet gevaccineerde mensen kunnen een CST bekomen mits een negatief testresultaat. meer info lees je hier.