×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Eva Van Tongeren
werkt aan haar film 'David'

Eva van Tongeren studeerde in 2015 af aan Sint-Lukas, Brussel. Met haar film In Frankrijk zijn geen walvissen won ze de VAF Wildcard Filmlab. Momenteel werkt ze aan haar nieuwe film David.  

Over haar nieuw project: ‘De film is een audio-visueel essay gebaseerd op een briefcorrespondentie met David, een jonge gedetineerde man waarmee ik al geruime tijd correspondeer. We delen een liefde voor film en fotografie. Het was in deze gemeenschappelijke grond dat het idee van de film begon te groeien. We schrijven over de liefde, een wederzijdse verbeelding, over verwachtingen en dromen en over mijn onveranderlijk onbegrip over zijn misdaad. Ondanks dat onze ideeën hierover verschillen herken ik mij wel in zijn eenzaamheid, maar op een andere manier. Ik ben geroerd door de kleine sensitieve details die hij beschrijft zoals het geluid van de sleutels van de chefs of hoe de geur is van mensen die net van buiten komen.We zijn op zoek naar een connectie.

Fotografie lijkt ons te binden, David vraagt mij om foto’s te maken van de dingen die hij mist, zodat hij eventjes kan wegdromen en weer buiten lijkt te zijn. Naast de gevraagde foto’s van een strand, de zee, en vissen in een aquarium, stuur ik hem foto’s van dingen die mij ontroeren.’

Een coproductie tussen De Imagerie en Animal Tank, i.s.m. Escautville