×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

EXTRA ACADEMY
een alliantie tussen de Academie voor Schone kunsten, Sint Lucas School of Arts en Het Bos, gecureerd door kunstenaars Nico Dockx en Steve Van den Bosch

Vanaf het najaar van 2018 lokt Extra Academy maandelijks een aantal gasten naar onze nederige stulp. Deze hoogst interessante mensen laten hun licht schijnen op eigen werk of dat van anderen, geven een lezing, tonen een film, starten een debat of doen iets nóg spectaculairder.

programma

Donderdag 31 januari 2019, 19u
JONATHAN LAHEY DRONSFIELD
De aan de Britse University of Reading verbonden kunstenaar-filosoof Jonathan Lahey Dronsfield is gespecialiseerd in kunsttheorie en kunstfilosofie. Hij is auteur van onder andere Cryptochromism (2007) en Materiality of Theory (2011). Daarnaast heeft hij met zijn project “Spinoza Lector” over een periode van 24 uur hardop voorgelezen over Spinoza’s ethiek.

Donderdag 28 februari 2019, 19u
FRANCISCO SIERRA
Het werk van de Zwitsers-Chileense kunstenaar Francisco Sierra gaat in op de vraag hoe de hedendaagse figuratieve schilderkunst eruit zou kunnen zien. Hij schildert de werkelijkheid van de dingen getrouw, maar de gekozen onderwerpen van zijn werken vertegenwoordigen zelden waar ze eerst voor kunnen worden opgepakt. Hij is geïnteresseerd in de transformatie van schijnbare helderheid in iets nieuws en raadselachtigs.

Alsof dat nog niet volstaat kan u nà de Extra Academy, samen met de gasten en de deelnemers, de benen onder de eettafel steken voor een diner van Otark

Extra Academy is gratis mits reservatie via reservaat@hetbos.be
Otark Diner is betalend en reserveert men via otarkproductions@gmail.com