×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

EXTRA ACADEMY
een alliantie tussen de Academie voor Schone kunsten, Sint Lucas School of Arts en Het Bos, gecureerd door kunstenaars Nico Dockx en Steve Van den Bosch

Vanaf het najaar van 2018 lokt Extra Academy maandelijks een aantal gasten naar onze nederige stulp. Deze hoogst interessante mensen laten hun licht schijnen op eigen werk of dat van anderen, geven een lezing, tonen een film, starten een debat of doen iets nóg spectaculairder.

programma

Vrijdag 12 oktober vanaf 10u 
WALID RAAD
De Libanees Walid Raad is een van de belangrijkste kunstenaars uit het Midden-Oosten. Zijn werk is onder meer te zien in het Louvre, Moma, op de Biënnale van Venetië,… Het houdt direct verband met de oorlogen in Libanon. Speels én confronterend toont hij hoe conflicten niet enkel sporen nalaten op geest en lichaam, maar ook op artistieke processen.
In zijn lecture performances verweeft hij kunst, economie en politiek. ‘Preface to the Seventh Edition’ is een artist talk waarin hij vertelt over twee langlopende kunstprojecten: ‘The Atlas Group’ (zijn wereldvermaarde -maar fictieve- kunstenaarscollectief dat de complexe Libanese geschiedenis in beelden vatte) en ‘Scratching on things I could disavow’ waarin hij de huidige ‘boom’ van hedendaagse kunst in het Midden-Oosten en de Arabische wereld bevraagt.
sprekers deze dag: Christa-Maria Lerm Hayes, Mieke Bal, Alexandre Kazerouni en Walid Raad.
-Deze Extra Academy kost 8€ inclusief lunch-

Donderdag 8 november, 20u30
JONATHAN MONK
De in Italië en Duitsland verblijvende Brit Jonathan Monk gebruikt bekende conceptuele beelden van andere kunstenaars als basis voor zijn eigen werk. Hij geeft er een nieuwe betekenis aan door ze scherp en vaak oneerbiedig op te voeren in een nieuwe context/verschijning. Op die manier bevraagt hij concepten als originaliteit en auteurschap, maar brengt hij ook hulde aan artiesten als Sol LeWitt, Ed Ruscha, Bruce Nauman en Lawrence Weiner.

Donderdag 6 december, 20u30
KILIAN RUTHEMANN
Ruthemann leeft en werkt in Zwitserland. Hij ontwikkelt zijn beeldend werk veelal in situ, in rechtstreeks verband tot de omgeving waarin het getoond wordt. Na afloop van de tentoonstelling verdwijnt het. Elk van zijn werken komt voort uit een drieste actie die zowel schoonheid als absurditeit belichaamt. De kern van zijn onderzoek is filosofisch, het resultaat poëtisch.

Donderdag 31 januari 2019, 20u30
JONATHAN LAHEY DRONSFIELD
De aan de Britse University of Reading verbonden kunstenaar-filosoof Jonathan Lahey Dronsfield is gespecialiseerd in kunsttheorie en kunstfilosofie. Hij is auteur van onder andere Cryptochromism (2007) en Materiality of Theory (2011). Daarnaast heeft hij met zijn project “Spinoza Lector” over een periode van 24 uur hardop voorgelezen over Spinoza’s ethiek.

Alsof dat nog niet volstaat kan u voorafgaand aan de Extra Academy, samen met de gasten en de deelnemers, de benen onder de eettafel steken voor een diner van Otark

timing:
19u00: Otark diner
20u30: Extra Academy

Extra Academy is gratis mits reservatie via reservaat@hetbos.be
Otark Diner is betalend en reserveert men via otarkproductions@gmail.com