×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Nieuws
Interview met Timothy ‘Slim’ Sparks van True Widow!

Luisteren naar jullie muziek roept veelvuldige landschapsbeelden op in mijn gedachten: ze zijn primitief, hypnotiserend, rauw en prachtig. Het lijkt daarbij geen toeval dat jullie opgroeiden in Texas, hoe groot was de impact van die rijke omgeving op jullie sound? 

TW: Die impact is natuurlijk ontzettend groot. Het is anderzijds niet enkel Texas die een blijvende indruk heeft nagelaten, we worden geïnspireerd door elke plaats die we bezoeken. 

Jullie vroeger werk leunde dicht aan bij shoegaze, laatste plaat AVVOLGERE voelt algemeen zwaarder en donkerder aan. Was dit een natuurlijke evolutie of een eerder welbewuste keuze? 

TW: Op voorhand wisten we al dat mensen deze opmerking zouden maken over ons nieuwe album. Voor ons voelt dit evenwel als een heel natuurlijke en zelf subtiele overgang naar een ander geluid. 

Sommige albumtitels lijken een spiritueel aspect te bevatten. In welke mate beschouwen jullie jezelf als een spirtuele band? 

TW: We beschouwen onszelf als een band die zich graag laat beïnvloeden door alle aspecten van het leven. Spiritualiteit is daar zeker één van, het is dus niet onlogisch dat dit bewust of onbewust ook doorsijpelt in onze muziek en teksten. 

De afkortingen die jullie gebruiken als songtitels, is dat een louter stilistische keuze of onderdeel van een groter verhaal? 

TW : Het is beide. W.D.W.W.W.

 (Euh…)

Het Bos is een plaats voor experiment en ongewone geluiden, True Widow valt daar perfect in. Wat is de meest onconventionele show die jullie ooit speelden en mag het publiek in Het Bos zich daar ook aan verwachten? 

TW: We hebben door de jaren in veel verschillende situaties concerten gespeeld in de hele wereld. Er is geen specifieke show die we als de speciaalste of vreemdste beschouwen, elk concert is een unieke herinnering voor ons. Een gig hangt van veel factoren af, maar we proberen het elke keer opnieuw speciaal te maken.

Interview door bos-medewerker Thomas Camps

True Widow speelt op vrijdag 14 april in Het Bos. → http://hetbos.be/agenda/2017/4/14/#1299​

Geplaatst op 14.02.17