×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Nieuws
BOSLABS in de REUZENSTOET!

Het Bos slentert voor de tweede maal mee in de Borgerhoutse Reuzenstoet!

Dit jaar vertrekken we vanuit Boslabs, ons creatief atelier voor jongeren. Een jeugdige afvaardiging van Kauwenberg vzw, een organisatie voor armoedebestrijding, maakte kostuums tijdens verschillende workshops onder de bevlogen leiding van grafische duizendpoot Karen Spiessens.
Het thema Wildeman en Woeste Wijven leverde een stel kloeke harnassen van rieten manden op. De Wildemannetjes en Woeste Wijfjes zullen tijdens de stoet onze praalwagen escorteren.

Voor de vervaardiging van dat rollend materieel, spanden we beeldend grootheidswaanzinnige Kasper Devos voor onze kar.
Kasper werkt samen met de bewoners van Rode Kruis Opvangcentrum Linkeroever aan een hooiwagen. Met hout, hooi en hoop enthousiasme.
Zelf verwoordt Kasper het zo:

"Het is een hooi of stro wagen, al dan niet voortgetrokken een koe of paard. Het zijn boeren die de oogst binnen halen!  Een buitenproportioneel hoge stro- of hooistapel lijkt op het eerste zicht massief gevuld, maar is in feite hol langs de binnenkant In deze ruimte zit een trap naar het dak. Mensen kunnen op het dak van de stro structuur gaan staan of zitten, zoals vaak weergegeven op de schilderijen van Bosch. In de binnenruimte kan nog iets anders gebeuren ook. Dit is een vertrekpunt. Denk ik.
Het idee kan nog een eigen leven gaan lijden." 

Afspraak op 17 september op de reuzenstoet!

→ Project: Boslabs: REUZEN

Geplaatst op 25.08.16