×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Nieuws
3 X FILM OP VRIJDAGAVOND in NOVEMBER !

Vrijdag 13 November, 20u

FLOTEL EUROPE - Vladimir Tomic
(DK, 2015, 72’, HD Video)
Bij het uitbreken van de burgeroorlog in Joegoslavië vlucht regisseur Vladimir Tomic samen met zijn moeder en broer naar Denemarken. Met ongeveer duizend andere vluchtelingen worden ze opgevangen op een gigantisch schip dat aangemeerd ligt in de haven van Kopenhagen. Om contact te onderhouden met de achtergebleven familie en vrienden filmen bewoners elkaar met camcorders. Tomic reconstrueert deze periode aan de hand van dat materiaal.

CONCERNING VIOLENCE - Göran Hugo Olsson
(SE, 2014, 89’, HD Video)
Vertrekkend vanuit dezelfde methodiek als zijn vorige film The Black Power Mixtape 1967-1975 (2011): het samenbrengen van een selectie archiefmateriaal van de Zweedse televisie, reconstrueert Olsson de dekolonisatie van enkele Afrikaanse landen. De basis voor de film is de tekst The Wretched of the Earth(1961) van de Martinikaanse psychiater, filosoof, auteur en activist Frantz Fanon, waarin hij de ontmenselijkende effecten van het kolonialisme beschrijft en oproept tot gewelddadig verzet tegen de onderdrukker.

 

Vrijdag 20 November, 20u

CHRISTOPHE - Nicolas Philibert ft. HIELE
(filmisch parcours)
+ REI HAYAMA & MAKINO TAKASHI
de hyper-getalenteerde Antwerpse elektronicamuzikant Hiele componeerde een soundtrack voor Christophe (1985) van Nicholas Philibert, een beklijvend verslag van een klimtocht van de legendarische alpinist Christophe Profit.

Aansluitend op het filmparcours tonen we enkele experimentele films van de Japanse regisseurs Rei Hayama & Makino Takashi, beiden ook van de partij. 

Makino Takashi behoort tot de nieuwe generatie Japanse experimentele filmmakers. Hij ging in 2001 in de leer bij de Quay Brothers. Zijn explosieve kortfilm Generator won vorig jaar een Tiger Award op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam. Met een pelliculescanner als instrument ontwikkelde Takashi een muzikale manier van filmmaken. Rei Hayama is geïnteresseerd in de interactie tussen mens en natuur.  Als ze in een natuurreservaat betoverende beelden van een vogelnest filmt gaan deze beelden zowel over de bedreigde vogelsoorten zelf als over de observator.

 

Vrijdag 27 November, 20u

MY TALK WITH FLORENCE - Paul Poet
(AT 2015, 128’, HD video)
Paul Poet, bijna tien jaar geleden al een keer te gast in Scheld’apen met Ausländer Raus (2005), keert terug met een film die het publiek opnieuw zal verdelen. In twee lange takes van telkens een uur vertelt Florence Burnier-Bauer haar hartverscheurende levensverhaal. U kijkt in aanwezigheid van de regisseur.

Reserveren is mogelijk via reservaat@hetbos.be

Geplaatst op 01.11.15