×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Nieuws
RESIDENCE EVIL

Een duo-tentoonstelling van Yannick Val Gesto en Benny Van den Meulengracht-Vrancx.

Vernissage vrijdag 27 februari om 19u
Expo open van 28 februari tot 8 maart (steeds van dinsdag t/m zondag, van 14u-18u).

"Yannick Val Gesto en Benny Van Den Meulengracht-Vrancx zijn kunstenaars van éénzelfde generatie (*1987/*1989) én beiden gefascineerd door games, cyberwerelden, anime, copy|paste esthetiek , latex, anti – esthetiek, fantasy meisjes, Keanu Reeves en andere vermommingen.
 Als uitloper van hun artistieke residentie in Het Bos, presenteren ze de duotentoonstelling ‘Residence Evil’ met daarin zowel gezamenlijke als afzonderlijke werken. Beide kunstenaars zijn fervent gamers. Hun positie in het game - universum is doorheen de jaren grondig geëvolueerd. Naast enkel participeren, observeren, experimenteren en sacraliseren ze dit gebeuren nu ook.
‘Als kunstenaar hebben wij de macht en de vrijheid om de brug te maken. ‘
Rode draad in deze expo is het materialiseren maken van digitale elementen. De heren plukken zogenaamd ontastbare elementen uit digitale werelden, maken ze fysiek en plaatsen ze in een andere realiteiten. De titel voor deze duo tentoonstelling is een verwijzing naar het in 1996 uitgebrachte, Japanse survival-horror -  Playstation spel ‘Resident Evil'. Een spel met 2 protagonisten, elk met verschillende vaardigheden en een iets ander pad in het spel, maar uiteindelijk, met hetzelfde doel. Een metafoor voor hun samenwerking, positie ten opzichte van elkaar en de overlappende thema’s die door beiden net iets anders benaderd worden.  "

→ Project: RESIDENCE EVIL

Geplaatst op 15.02.15