×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Zondag
9
jun
09:00
OTARK BREAKFAST CLUB

Het ongeëvenaarde ontbijtconcept van Otark Productions.
Kraakverse producten in verfijnde artisanale gerechten!

Iedere zondag van 9.00u tot 15.00u

→ Project: OTARK BREAKFAST CLUB
20:00
GUERILLA TOSS + STAR CLUB WEST

GUERILLA TOSS (us) 
Analoge synthesizers geven tastbaar leven aan het werk van Guerilla Toss. Of het nu gaat om het geluid van een raket, een kitten-met-een-wah, vervormde dolfijnen, of een clavichord gemaakt van honing-gebakken ham, de band vindt consequent nieuwe manieren om de vele ideeën samen te brengen die samen nieuwe partij vormen van kunst-rock puzzelstukken.

Twisted Crystal, de nieuwe LP van Guerilla Toss, voelt persoonlijker dan ooit voor de band. Hoekig maar toch onweerstaanbaar aanstekelijk, trekt deze verzameling popliedjes invloed uit van machtige groepen zoals The Slits, ESG, Gina X en de vroege Madonna, met de stem van Kassie Carlson knikkend aan legendarische artiesten zoals Laurie Anderson, Grace Jones en Lizzy Mercier Descloux - dit alles combinerend in een gedraaid, kristallijn brouwsel.

www.guerillatoss.com

STAR CLUB WEST
"In 2014 bestond Star Club West 20 jaar. Het dubbelalbum My Ill Women kwam toen uit in oktober en kreeg frisse commentaren in de pers. Na 2 platen met wat voeten in electronica, leefde My Ill Women eerder van krautrock en noisy experimenten in textuur. 
Dan verschijnt in 2017 opnieuw een dubbelalbum. Knack hoofdredacteur Bert Bultinck over de ‘twintigdelige trip die NIN heet’: ‘ … een lawine van ideeën, twintig manieren van vaarwel zeggen, van nonchalant over indringend tot onverschillig …’. 
In oktober 2019 brengt Star Club West drie nieuwe platen uit bij FONS Records.
 Deze 8ste, 9de en 10de plaat worden in dezelfde periode geschreven en opgenomen en vormen samen het – door hoofdzweetband samengehouden - drieluik 
LOVE ME. 
Het bevat de eerder instrumentale, ietwat polyritmische synthesizerplaat BUT KLIM, de uptempo popplaat PUKI POOKI en de nogal noisy experimentele opnames van FORZETSN TSU DREK.
"

www.starclubwest.be

+ DJ TRIPOLI 

VVK Ticket: €10 / Kassa: €13
Tickets via guerillatoss-hetbos.eventbrite.be of in de Bosbar (zonder transactiekosten)

20:30
FAIRE-PART (film + Q&A)

Op de vooravond van uitgestelde Congolese verkiezingen werken twee Congolese en twee Belgische cineasten aan een film over Kinshasa en haar verzet tegen de erfenissen van het kolonialisme. De vier filmmakers willen samen een verhaal vertellen. Ze zijn echter opgegroeid aan verschillende kanten van de geschiedenis, en hebben daardoor andere ideeën over hoe ze dat zouden aanpakken. Hoe moet de film eruit zien? Wie moet erin voorkomen? Voor wie wordt de film gemaakt?
'Faire-part' is de zoektocht van vier filmmakers naar een manier om de stad te portretteren. Door het filmen van artistieke performances in openbare ruimtes, schetsen ze een provocatief beeld van Kinshasa en haar relaties met de rest van de wereld.

CREDITS
Film by: Anne Reijniers, Nizar Saleh, Paul Shemisi and Rob Jacobs
Production: Cordon Coffee X De Imagerie (BE) & Kimpavita films (RDC)
Partners: Kinact - Rencontres Internationales de Performeurs, Vlaams Audiovisueel Fonds, Sakana na art, Argos, Centre for Art and Media, Animal Tank, Het Bos, Beursschouwburg, Fonds Pascal Decroos voor bijzondere journalistiek, KASK & CONSERVATORIUM School of Arts Gent, Taxshelter Belgium.

www.collectif-fairepart.com

Tickets via de imagerie website / €5