×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Donderdag
2
mei
18:00
Closet Of Records + GRANVAT / DJ Bert Cools

Winkelkast met langspeelplaten, cassettes en papier, tweewekelijks van 18u-22u in de Bosbar.

Bert Cools van het label Granvat (en ook lid van o.a Hoera. en Book of Air) draait een selectie van zijn favoriete platen voor en na het concert van Solo & Indre.

http://granvat.com/

Gratis

19:00
Boskeuken: OTARKPizza

Op donderdagen in mei eet u pizza van Otark. Geurig, kleurig en recht uit de houtoven!

→ Project: OPEN KEUKEN
19:00
Fotografie van den Bos 2 (opening)

Begin 2019 start Het Bos met een doorlopende tentoonstelling van fotowerk dat in eigen huis werd geschoten. Nadat Oleg Gajkovoj het spits heeft afgebeten, openen we vanavond de tweede expositie. In het kader van 5 jaar Het Bos is dit tweede deel samengesteld met fotowerk dat de afgelopen 5 jaar werd geschoten in en rond Het Bos door verschillende fotografen.

20:30
The Space Between - FOTOGRAF (documentaire voorstelling)

Honderd foto’s waarin dezelfde jonge vrouw poseert in een witte zomerjurk of badpak. Ze zit in een boom of kijkt uit over het meer, soms lachend naar de jongen achter de camera. Ze lijkt zorgeloos, hoewel haar kleine Poolse stad in handen is van de Duitse bezetters. Samen met de foto’s, erfde haar kleindochter, radiomaker Katharina Smets, een onopgelost verhaal uit de zomer van 1941.

Katharina, Ingrid en Inne reisden naar de plek waar de foto's werden genomen. In Fotograf verweven ze een persoonlijk verhaal met documentair materiaal uit het Polen van vandaag.

Fotograf speelt zicht af in het verleden en het heden, in de herinnering en de vervorming ervan. In de documentaire voorstelling worden taal, beeld en audio live gecreëerd en vermengd.

makers Ingrid Leonard, Inne Eysermans en Katharina Smets

coaching Josse De Pauw

techniek: Diederik Suykens
uitvoerend producent: Klein Verzet
coproductie: LOD muziektheater
met de steun van: De Vlaamse overheid

VVK Tickets €11, Kassa: €13
Tickets via 
fotograf-hetbos.eventbrite.be of in de Bosbar (zonder transactiekosten)

21:00
SOLO & INDRĖ

De Senegalese muzikant Solo Cissokho speelt kora, een snaarinstrument uit West-Afrika en voert vocale partijen. Hij is een griot; een speciale artiest, verhalenverteller en lofzanger die zijn Afrikaanse afkomst via muziek doorgeeft.

Indrė Jurgelevičiūtė is een Litouwse zangeres en hanteert licht meesterlijk haar Kanklės (Een Litouws tokkelinstrument). Ze combineert haar muzikale roots met improvisaties in verschillende stijlen die het traditionele Kanklės-geluid in nieuwe richtingen stuwen. Samen zorgen ze voor een fascinerende ontmoeting van traditionele muziekculturen en -geluiden.De twee voeden elkaar met klanken geïnspireerd op Senegalese en Litouwse tradities.

Handjeklap van Senegal en Litouwen door twee uitzonderlijke artiesten en dito instrumenten.
Solo & Indre brengen binnenkort een album uit op het Antwerpse label Granvat.

VVK Tickets €7, Kassa: €10
Tickets via 
soloindre-hetbos.eventbrite.be of in de Bosbar (zonder transactiekosten)