×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Zaterdag
23
maa
14:00
Spencer Clarks AVATAR BLUE (expo+film)

Spencer Clark is een muzikaal zweefvliegtuig dat er een intense productie op na houdt. Als labelbaas van Pacific City Soundvisions of onder verschillende monnikskappen genaamd Vodka Soap, Black Joker, Typhonian Highlife, Charles Berlitz of Monopoly Child Star Searchers brengt hij aan de lopende band platen uit.
Zijn meest recente plaat is Avatar Blue. Deze vinyl is geconcipieerd als een alternatieve soundtrack voor het nog te verschijnen vervolg op Avatar, het 3D bioscoopsucces van James Cameron uit 2009. Dat bracht zijn ontspoorde brein op het idee om een volledig programma op te zetten rond deze plaat.
Van 20 tot en met 23 maart neemt Spencer Het Bos over om u mee te nemen op een wondere reis doorheen Avatar Blue.

Tijdens deze reis zal de toeschouwer getuige zijn van alle kunstobjecten, waaronder levensgrote Avatar figuren, die gemaakt zijn in de Expozaal.

Het Bos wordt overspoeld met Laserdisc cinema uit de hoogdagen van 'straight to video special effects' Hollywood films zoals TC2000, BRAINSCAN, ROBOCOP 2, THE ABYSS...enzovoort.

Op de laatste avond zal de concertzaal blauw kleuren: 4 mede 'imagineers', James Ferraro, Francesco Cavaliere, Lieven Martens, Edições CN en Spencer Clark hebben speciaal voor dit project 4 stukken gecomponeerd in het teken van Avatar Blue.

20-23 Maart: telkens van 14u tot 22u
LASERDISC ENTERTAINMENT CINEMA + EXPO

filmprogramma:

14u ROBOCOP 2
16u EARTH CATALOG: Deep Sea Animals
17u THE ABYSS

→ Project: AVATAR BLUE
21:00
AVATAR BLUE: JAMES FERRARO + FRANCESCO CAVALIERE + LIEVEN MARTENS MOANA + STAR SEARCHERS

Het verblijf van Spencer Clark culmineert in een conceptuele concertervaring waarvoor onze zaal volledig wordt verspencerd. We vermoeden de aanwezigheid van ruimtedrank, gebeeldhouwde Na'vi en een originele bijpassende soundtrack van volgende geniale tjingelaars.

FRANCESCO CAVALIERE (it)
Gevoelige Italiaan vertelt op volstrekt unieke wijze auditieve verhalen waarvoor hij eigenhandig geluiden kneedt en tot in de perfectie boetseert.

LIEVEN MARTENS MOANA
Voormalig toekomstdolfijn meandert met huisgeregistreerde analoge en digitale opname tussen etnomusicologie, klassieke composities en geluidskunst.

JAMES FERRARO (us)
Legendarisch muzikaal kunstenaar, hyperrealiteits- en consumentencultuuronderzoeker en postnoise koning van de hypnagogische pop.

STAR SEARCHERS aka SPENCER CLARK (us)
De gastheer speelt ten dans.

VVK Ticket: €12 / Kassa: €15
Tickets via avatarblue-hetbos.eventbrite.be of in de Bosbar (zonder transactiekosten)

→ Project: AVATAR BLUE