×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Zaterdag
23
feb
19:00
Boskeuken: de Dreezen Broers

Tijdens Visite Filmfestival kan u dagelijks eten in de Boskeuken.
Vandaag nemen de gebroeders Dreezen de honneurs waar.

Enkel mits reservatie via broersdreezen@gmail.com
Geen reservatie is geen eten.
De reservaties sluiten de avond van de 21ste.
Een gewaarschuwd mens...

→ Project: OPEN KEUKEN
20:30
VISITE FILM FESTIVAL: Katrien Vermeire - 'Der Kreislauf' + 3 kortfilms

Katrien Vermeire - ‘Der Kreislauf’ (2014, 30’)

In de zomermaanden wordt er op de Belgische stranden al honderd jaar een uniek spel gespeeld. Bij mooi weer staan in een verscheidenheid aan kleine winkels – ophopingen van zand, putten, soms niet meer dan een vlak gestreken ring – kleurrijke bloemen opgesteld. Ze maken deel uit van een bloeiende handel. Deze bloemen houden niet van water of regen, ze zijn van papier. Deze film volgt de jonge spelers van heel dichtbij.

+ Katrien Vermeire's flimkeuze: Pleziertreinen (1930, 8’) & ‘Ter Haring-visserij’  (1930, 15’) door Henri Storck met live begeleiding door Aiko Devriendt & ‘De socioloog’ (1972, 7’) door Luc Beyer de Ryke

‘Pleziertreinen’: Alles is een kwestie van kijken. Wat gebeurt er op het zand? Bij de film kun je spreken van schetsen en portretten, van kleine pointillistische penseelstreken in een geamuseerde en warme beschrijving van een zomerse zondag in de badplaats.

‘Ter Haring-visserij’: Mannen aan het werk, hun bewegingen, de productiecyclus, machines en werktuigen, een antropologie van de handenarbeid.

‘De socioloog’: In dit verslag, dat werd uitgezonden tijdens het televisienieuws van 29 juni 1972, spreekt professor Léo Moulin zich, niet zonder enige neerbuigendheid, uit over de gewoonten van de Belgen op vakantie. Gaat de Belg op vakantie, waarom en wanneer?

 

TICKETS: klik hier (via De Imagerie)

→ Project: VISITE
23:00
ABONDANCE: MARK GRUSANE + ONDA SONORA

Feest gespeend van kapsones.

MARK GRUSANE (SOUNDS FAMILIAR)
‘1st it’s the People, 2nd it’s the Atmosphere, 3rd it’s the Music, and lastly it’s Presentation.’

Je favoriete DJ’s favoriete DJ? Dansvloerconnaisseur? Wie weet. Wat vaststaat is dat de beste man een lange geschiedenis heeft als het aankomt op DJ- en danscultuur,  een ijkpunt voor menig DJ en muziekliefhebber. Zijn stijl is afgeleid van zijn unieke persoonlijkheid, vele jaren in stoffige bakken graven en het weten hoe mensen ermee te bewegen. Hij heeft zijn eigen, kenmerkende manier om platen te presenteren met een focus op kwaliteit en obscuriteit. Immer dansbaar zoals we inmiddels van Abondance gewend zijn.

ONDA SONORA (EXTENDED VERSION)

namen 7 jaar geleden de honneurs waar op de vuurdoop van Abondance en is sindsdien graag gezien gast op de Abondance festiviteiten. Bart & Yoeri bezetten sinds de start van het organiseren van feesten in 2000 hun eigen kleine lot in de muziekscene. Met een speciale interesse voor de eigenzinnige, de vreemde en de ondergewaardeerde. Daar sluiten we ons graag bij aan.

VVK Ticket: €7 / Kassa: €7 < 00u < €10
Tickets via https://markgrusane-hetbos.eventbrite.be of in de Bosbar (zonder transactiekosten)