×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Donderdag
21
feb
18:00
Closet Of Records presents Troglosound + YADER (live)

Winkelkast met langspeelplaten, cassettes en papier, tweewekelijks van 18u-22u in de Bosbar.

Yader, een improvisatie trio bestaande uit Virginia Genta, David Vanzan en Ernesto Gonzaléz komen omstreeks 21u een sessie spelen in de Bosbar.
> lees het recente interview met Yader op IPBM

Dj Lemme C oftewel D.Vanzan van Troglosound draait een selectie van zijn favoriete fusion muziek voor én na!

-Gratis-

19:00
WERELDKEUKEN: Palestina

Tijdens Visite Filmfestival kan u dagelijks eten in de Boskeuken.
Vandaag neemt de WERELDKEUKEN van opvangcentrum Linkeroever de honneurs waar.

Reserveren is niet mogelijk, op tijd komen is de boodschap!

→ Project: WERELDKEUKEN
20:30
VISITE FILM FESTIVAL: Omar Al-Samarrai - 'Letter from Brussel
s' + Angela Al-Souliman - 'Cheers!' + Béla Tarr - ‘Journey on the plain'

Omar Al-Samarrai - 'Letter from Brussel
s' (2018, 18’)

De film is zoals een liefdesbrief van de regisseur, rechtstreeks gericht aan zijn kinderen in Irak. We zien Omar Al-Samarrai het lievelingsgerecht van zijn kinderen bereiden: Bamia. Ondertussen onthult hij zijn verlangen naar zijn familie, ver weg van huis.


De film is geproduceerd door Cinemaximiliaan en is ontstaan tijdens een workshop van Béla Tarr. Cinemaximiliaan brengt films en debatten naar asielcentra, bij mensen thuis en in cinema’s door het land. Ze bouwt bruggen tussen nieuwkomers en locals op een persoonlijke manier. Alle films zijn geproduceerd en gemaakt in en rond het Cinemaximiliaan project house in Brussel. Dit huis is een plek geworden waar mensen samen komen, samen werken, samen slapen, samen filmen. Het huis transformeerde zichzelf tot filmset en werd een karakter doorheen alle films.


+ Omar Al-Samarrai over 'Cheers!' (2018, 9’) van Angela Al Souliman & ‘Journey on the plain’ (1995, 35’) van Béla Tarr

‘Cheers!” is een film over de moeilijkheden van communiceren tussen mensen uit verschillende culturen. De liefde tussen een Syrisch meisje en een Europese man is niet sterk genoeg om hun verschillen te overstijgen.

De films van Béla Tarr dragen een diepe, universele humaniteit in zich, die niet alleen gevat wordt in zijn ingetogen, contemplatieve personages, maar ook in zijn exploraties van een onherbergzame natuur. ‘Journey on the plain’ is een vertaling van een blik die zoekt naar de mens in zijn omgeving, een samenvloeiend portret van Béla Tarrs huiscomponist Mahaly Vig die de gedichten van Sándor Petöfi reciteert. Het was deze diep-menselijke kracht die ook de drijvende kracht was op de sets van Omar Al-Samarrai en Angela Al Souliman, die beiden onder begeleiding van Béla Tarr hun eigen kortfilm maakten in het Cinemaximiliaan projecthuis in Molenbeek.

 

TICKETS: klik hier (via De Imagerie)

→ Project: VISITE