×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Maandag
11
feb
20:30
VISITE Special: Marine Hugonnier - TRILOGY (filmprogramma)

‘Ariana’ vertelt het verhaal van een filmploeg die de Pandjshêr-vallei bezoekt in Noord-Afghanistan. Een staat, waar het landschap heeft toegestaan dat de geschiedenis haar gang kon gaan. De film wordt het verhaal van een mislukt project, een reflectie over het 'panorama' als vorm van strategisch uitzicht, de camerabeweging, en zijn oorsprong als een pre-cinematische massa entertainment.

‘The Last Tour’ is een fictieve actie dat zich afspeelt aan het einde van het ‘Tijdperk Van Spektakel’. Wanneer toeristische attracties en natuurlijke sites door proactieve wetten worden gereguleerd, met gelimiteerde toegang voor bezoekers en beperkte uitzichten, waardoor deze bijna onzichtbaar worden. De toeschouwer begint aan zijn laatste tour: een ballonvaart over het iconische Matterhorn in de Zwitserse Alpen. Een verwijzing naar een wereld voor het tijdperk van de ontdekkingen.

‘Travelling Amazonia’
Een 6000 mijl lange weg door het uitgestrekte Amazonewoud, die tussen oost en west, de Atlantische en Stille Oceaan zou verbinden. Het doel van de weg was om mensen zonder land te verenigen met een land zonder mensen. De Transamazonia was het grootste project van de militaire dictatuur. Deze film gaat over een poging om een lijn te trekken. Het opnieuw uitvoeren van het militaire project uit de jaren ‘70. De film richt zich op de processen en baanbrekende ideeën, die de overhand hadden in dit kolonialistische project, gerealiseerd tijdens de bloeitijd van Braziliaanse ambitie om "het land van de toekomst" te worden.

→ Project: VISITE