×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Donderdag
9
aug
19:00
Boskeuken: DE BEEK

Lekker eten voor aanvang van de film? De Beek kookt vanavond, reserveren via info@debeek.be is aangeraden. ‚Äčrichtprijs €8

de beek is een werkplaats rond duurzaam voedsel, ze is op zoek naar alternatieven voor de supermarkt en de wegwerpcultuur.

→ Project: OPEN KEUKEN
20:30
VISITE: Wim Catrysse - OUTPOST + Carlos Klein - WHERE THE CONDORS FLY (filmprogramma)

Van 9-18 augustus vindt de vijfde editie van Visite Filmfestival plaats in Het Bos.

Tijdens Visite vormt De Imagerie de theaterzaal van Het Bos om tot een politieke, documentaire en experimentele cinema en nodigt makers uit om hun werk te tonen en vraagt hen een film van een andere maker mee te brengen. Op deze manier maakt het publiek kennis met films van makers die meestal niet van ver komen, maar die via hun werk en de gekozen films thema’s aanraken die uitwaaieren over de hele wereld. 

Wim Catrysse - 'Outpost' (2018, 34’)

Met een zinderend shot van een helikopterlanding, komen we aan bij een geïsoleerde Russische mijnwerkers gemeenschap in het besneeuwde Barentsburg. In de afgelopen jaren werden de mijn activiteiten steeds minder winstgevend, maar vanwege het geopolitieke en strategische belang van de Arctische archipel, wil Rusland er aanwezig blijven. ‘Outpost’ werpt een donkere blik op een samenleving die een terminale industriële fase lijkt te hebben bereikt, op weg naar totale uitputting.

Wim Catrysse on 'Where the condors fly' (2012, 90') by Carlos Klein:

"In 'Where the condors fly' maakt de Chileense regisseur Carlos Klein een portret van de veelgeprezen Russische regisseur Victor Kossakovsky tijdens het draaien van zijn documentaire 'Vivan las antípodas'. Het is tevens een film waarin Carlos Klein — in confrontatie met zijn eigen creatieve crisis — op zoek gaat naar de roots van zijn passie voor het film maken. Het is beslist mijn fascinatie voor Kossakovsky’s films die me bij deze documentaire bracht. Anderzijds is het conflict met het crisis-element me ook geen nobele onbekende. Evenwel, om Kossakovsky te citeren: “Doubts are crucial for making art".

Tickets: €5 per avond, €25 full program pass via https://www.deimagerie.be

→ Project: VISITE