×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Zaterdag
9
jun
15:00
STRANGELOVE - A Queer Festival

"Trash is the new chique! Strangelove gaat dit jaar voluit deep, dark and dirty voor een ranzige trash-editie. We jagen ons door de stofnesten van de queerscene en celebreren de misfits, de rejects en de outcasts. Stemmen met een bijtende visie, van de kunstenaars en performers die over hun modderige, kronkelende pad rechtstreeks naar een illustere toekomst lopen.

Strangelove stelt gangbare maatschappelijke normen over gender en seksualiteit in vraag.

​Het festival is een presentatieplek en creatieplatform voor makers die werken rond thema’s als transgender, beeldvorming van man/vrouw zijn, rollenpatronen, feminisme, seksuele geaardheid, seksualiteitsbeleving, contra-cultuur en de politieke en maatschappelijke status van holebi’s en transgenders. Daarnaast is Strangelove een ontmoetingsplek waar queers en iedereen geïnteresseerd in het thema uitgenodigd worden tot een open dialoog."

Meer info: www.strangelovefestival.be/

15:00
Lick! by BeBe Books (zine workshop)

Het Strangelove magazine Lick! is aan zijn derde editie toe en wordt dit jaar door – jawel – u gemaakt. BeBe Books legt u haarfijn uit waar het nietje hoort in de centerfold, hoeveel sloten koffie een redacteur drinkt en hoe uw magazine achter het gordijntje in de krantenwinkel terecht komt. Kom langs en ontdek waarom de duivel Prada daagt. En please move at a glacial pace, you know how we love that.

Schrijf je in via wearebebebooks@gmail.com

18:00
X-posure (expo)

In X-posure geven een eclectische groep kunstenaars zich bloot, geflankeerd door de literaire installatie The Dark Room. Een introspectieve tocht door de kronkelende hersenspinsels van queer creatives die de krachten bundelen in een zinnenprikkelende tentoonstelling.

18:00
Creatures Of The Night (expo)

Met deze expo duikt Strangelove het nachtleven in. We tonen een collectie grafisch werk van verschillende kunstenaars, die de flyers, affiches, video's en merchandising verzorgden voor queer evenementen. Met dit prachtige werk dat vaak wordt vergeten na het feestgedruis, geven we een overzicht van de queerscene doorheen de jaren, bij ons en bij de buren, van Los Niños en Mon Cul Ta Praline tot Pink Screens en Meta Queer.

18:00
Dark Room (installatie)

The Dark Room is een overrompelende, literaire en muzikale installatie van Rona Kennedy, Fabian Espinoza Diaz en Tine Defoor. Het is een luisterspel waar het publiek in het donker wordt meegevoerd in een poëtische soundcloud. Voel uzelf omringd worden door de kracht van strelende literatuur.  Rond The Dark Room is er een groepstentoonstelling van queer kunstenaars. Beide programma-onderdelen zijn vrij toegankelijk.

18:00
Playzone

Na het succes van de Playzone op de vorige editie, in samenwerking met The House of Indie, richten we opnieuw een interactieve speelruimte in tijdens het festival. Dit jaar gaan we op de kermistoer met queer kermisspelen.  Allez roulez, roulez, vijf keer schieten voor twintig frank. Bij ons mag u altijd iets kiezen van de onderste rij.

19:00
Boskeuken: The Itinerant Cooks

"We are the Itinerant Cooks. We like to share our passion for the food of our memory. We try to recreate the flavours of Italian peasant culture, while being respectful of nature."
To reduce food waste, we invite you to book via email at: scatteredcooking@gmail.com

→ Project: OPEN KEUKEN
20:00
QUEER SHORTS (filmprogramma)

Size doesn't matter! De Queer Shorts zijn onze favoriete vuile filmpjes van dit moment, overgoten met een sausje humor of tragiek. We brengen een compilatie van de beste kleine verhalen op het witte doek, van docu tot animatie, ter uwer queer plezier.

Queer Shorts; a compilation of various genres of international short films.
A surprise of animation, fiction, dance, documentary and everything in between

22:00
MUDA/MUTE - Mavi Veloso (performance)

De Braziliaanse trans kunstenares Mavi Veloso is een veelzijdig artieste, die in haar werk bitterzoete elementen verwerkt tot ze de perfect balans heeft om haar boodschap over te brengen. MUDA/MUTE is onderdeel van #iwannamakerevolution, een transdisciplinair kunstproject van persoonlijke ervaringen en observaties over transitie en migratie: van Brazilië tot Europa-assimilatie, belichamingen en dekolonisatie-pogingen.

Mavi Veloso werkt vanuit het hart van Europa aan haar werk dat enerzijds vragen stelt bij sociale inburgeringsprocedures en het beleid binnen Europese landen, en anderzijds mutaties en overgangen op lichamelijk vlak verwerkt in dit proces.  

maviveloso.tumblr.com

23:00
STRANGELOVE PARTY: HARD TON, GABRIELLE DUCHESSE, DJ ILLUSTRE, FABIO BEAVERHAUSEN, MISS SCHWARZKOPF

► CONCERT: HARD TON (Venice)
► PERFORMANCE: Gabrielle Duchesse Divine (Antwerp)
+
DJ ILLUSTRE (Antwerp)
DJ FABIO BEAVERHAUSEN (Brussels) 
MISS SCHWARZKOPF (Antwerp)

Closing party of STRANGELOVE FESTIVAL 2018
www.strangelovefestival.be/

→ 📷foto's door Mark Rietveld