×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Donderdag
7
jun
18:00
STRANGELOVE - A Queer Festival

"Trash is the new chique! Strangelove gaat dit jaar voluit deep, dark and dirty voor een ranzige trash-editie. We jagen ons door de stofnesten van de queerscene en celebreren de misfits, de rejects en de outcasts. Stemmen met een bijtende visie, van de kunstenaars en performers die over hun modderige, kronkelende pad rechtstreeks naar een illustere toekomst lopen.

Strangelove stelt gangbare maatschappelijke normen over gender en seksualiteit in vraag.

​Het festival is een presentatieplek en creatieplatform voor makers die werken rond thema’s als transgender, beeldvorming van man/vrouw zijn, rollenpatronen, feminisme, seksuele geaardheid, seksualiteitsbeleving, contra-cultuur en de politieke en maatschappelijke status van holebi’s en transgenders. Daarnaast is Strangelove een ontmoetingsplek waar queers en iedereen geïnteresseerd in het thema uitgenodigd worden tot een open dialoog."

Meer info: www.strangelovefestival.be/

18:00
Creatures Of The Night (expo)

Met deze expo duikt Strangelove het nachtleven in. We tonen een collectie grafisch werk van verschillende kunstenaars, die de flyers, affiches, video's en merchandising verzorgden voor queer evenementen. Met dit prachtige werk dat vaak wordt vergeten na het feestgedruis, geven we een overzicht van de queerscene doorheen de jaren, bij ons en bij de buren, van Los Niños en Mon Cul Ta Praline tot Pink Screens en Meta Queer.

18:00
X-posure (expo)

In X-posure geven een eclectische groep kunstenaars zich bloot, geflankeerd door de literaire installatie The Dark Room. Een introspectieve tocht door de kronkelende hersenspinsels van queer creatives die de krachten bundelen in een zinnenprikkelende tentoonstelling.

18:00
Dark Room (installatie)

The Dark Room is een overrompelende, literaire en muzikale installatie van Rona Kennedy, Fabian Espinoza Diaz en Tine Defoor. Het is een luisterspel waar het publiek in het donker wordt meegevoerd in een poëtische soundcloud. Voel uzelf omringd worden door de kracht van strelende literatuur.  Rond The Dark Room is er een groepstentoonstelling van queer kunstenaars. Beide programma-onderdelen zijn vrij toegankelijk.

18:00
Playzone

Na het succes van de Playzone op de vorige editie, in samenwerking met The House of Indie, richten we opnieuw een interactieve speelruimte in tijdens het festival. Dit jaar gaan we op de kermistoer met queer kermisspelen.  Allez roulez, roulez, vijf keer schieten voor twintig frank. Bij ons mag u altijd iets kiezen van de onderste rij.

19:00
Boskeuken: OTARK

Culinair avontuur met kans op authentieke pasta en huisgevroren ijsjes.
Reserveren is aan te raden via otarkproductions@gmail.com

→ Project: OPEN KEUKEN
20:00
THE MISANDRISTS - Bruce La Bruce (film)

The Misandrists is een film vol radicale humor over een geheime groep van feministische terroristen met als doel vrouwen te bevrijden, de patriarchale maatschappij omver te werpen en een nieuwe vrouwelijke wereldmacht te leiden. Gewapend met aardbeien, AK47’s en lesbische porno marcheren The Female Liberation Army naar een einde gedipt in oestrogeen.

22:00
Open Curtain Queer Cabaret

Het Open Curtain Queer Cabaret is een open stage voor performers, muzikanten, literatoren en alle andere mensen die hun stem willen laten horen. Iedereen die queer gerelateerd werk maakt is welkom!

Meld je aan voor je eigen 5 minuten faam

The Open Curtain Queer Cabaret is an open stage for performers, musicians and anyone else who wants and/or needs to be heard. Everyone with queer themed work is very welcome!

Apply here for your own 5 minutes of fame