×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Zaterdag
7
apr
19:30
VIOLENCIA presents FREDDIE KING = cancelled!

Violencia presenteert:
FREDDIE KING

"Een jongeman van slechts 21 jaar waarvan zijn erkende talenten spoedig werden beloond. Eeen ruwe diamant vol energie straight outta Antwerpen."

Nieuwbakken Antwerpse organisatie met het hart op de juiste plaats zet ons podium vol trappelend talent.
Violencia zet sociaal-artistieke projecten op die gericht zijn op het muzikaal ontwikkelen van de deelnemers. De werking van het platform is erop gericht om talentvolle jongeren van amateur naar een professioneel niveau te tillen. Dit gebeurt door middel van sociaal-artistieke projecten in de stedelijke context van Antwerpen. Violencia streeft ernaar om nieuwe artistieke projecten op te zetten en om sociale en culturele uitsluiting van diverse bevolkingsgroepen tegen te gaan.

Wegens omstandigheden werd dit concert geannuleerd!

20:00
STELLA CHIWESHE

STELLA CHIWESHE (zw, Awesome Tapes From Africa)
Veel artiesten beweren ‘trance music’ te spelen, maar Zimbabwe’s Stella Chiweshe is the real thing.

De 23 toetsen van haar Mbira (duimpiano) zijn voor haar 23 verschillende stemmen en haar teksten vinden vaak hun oorsprong in visioenen en dromen. Delen van haar repertoire komen recht van de religieuze rituelen van het Shona volk. In Zimbabwe klinkt de Mbira in nachtelijke spirituele sessies waar contact wordt gemaakt met de geesten van voorouders. Als tiener leerde Stella Chiweshe dit magische instrument te bespelen, ondanks dat dit voor vrouwen not-done was en het koloniale regime de nachtelijke sessies verbood.

Nu, 50 jaar later wordt Chiweshe de Mbira-koningin van Zimbabwe genoemd. ‘Zelfs zij die niet met elkaar spreken, zij die elkaar haten. Als er Mbira is, dan komt iedereen. Mbira is voor de ziel, voor de geest van de mensen.’

Gratis concert in de Bosbar!