×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Zaterdag
7
apr
19:30
VIOLENCIA presents FREDDIE KING

Violencia presenteert:
FREDDIE KING
"Een jongeman van slechts 21 jaar waarvan zijn erkende talenten spoedig werden beloond. In 2017 bracht Freddie King zijn EP ‘Strakke plan’ uit en wist hij zich direct te manifesteren als een vaste waarde binnen het Antwerpse hiphop circuit. Naar aanleiding van zijn laatste hit ‘Regen’ zal Freddie King op tour gaan door Vlaanderen in 2018."

20:00
STELLA CHIWESHE

STELLA CHIWESHE (zw, Awesome Tapes From Africa)
Veel artiesten beweren ‘trance music’ te spelen, maar Zimbabwe’s Stella Chiweshe is the real thing.

De 23 toetsen van haar Mbira (duimpiano) zijn voor haar 23 verschillende stemmen en haar teksten vinden vaak hun oorsprong in visioenen en dromen. Delen van haar repertoire komen recht van de religieuze rituelen van het Shona volk. In Zimbabwe klinkt de Mbira in nachtelijke spirituele sessies waar contact wordt gemaakt met de geesten van voorouders. Als tiener leerde Stella Chiweshe dit magische instrument te bespelen, ondanks dat dit voor vrouwen not-done was en het koloniale regime de nachtelijke sessies verbood.

Nu, 50 jaar later wordt Chiweshe de Mbira-koningin van Zimbabwe genoemd. ‘Zelfs zij die niet met elkaar spreken, zij die elkaar haten. Als er Mbira is, dan komt iedereen. Mbira is voor de ziel, voor de geest van de mensen.’

Gratis concert in de Bosbar!