×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Zaterdag
21
apr
20:15
Afrika Film Festival: Bienvenue à Marly-Gomont (film)

Van 21 april tot 24 april 2018 trekt bosresident Adams Mensah voor de eerste keer het Afrika Filmfestival naar Antwerpen, in samenwerking met Het Bos en cc De Kern. Hij toont er ook een preview van zijn nieuwste documentaire ‘Ghana For You’. Volledige programma van het AFF in Antwerpen, gecureerd door Adams Mensah vind je hier.

BIENVENUE A MARLY-GOMONT (2016, 96') - Julien Rambaldi
Gesproken: Frans - Ondertiteld: Nederlands

"In 2006 vertelde rapper Kamini in een van zijn songs over zijn jeugd in een klein dorpje in Picardië, waar zijn familie de enige zwarte familie was. Het lied werd een film, waar Kamini aan meeschreef. In 1975 heeft Seyolo Zantoko, de vader van Kamini, net zijn diploma geneeskunde behaald in Frankrijk. Hij beslist om niet terug te keren naar zijn vaderland Congo, maar een post aan te nemen als huisarts in een klein Frans dorpje.  Wanneer hij met zijn familie in Marly-Gomont toekomt, is de teleurstelling groot. De inwoners zijn bang, ze hebben nog nooit in hun leven zwarten gezien. Maar Seyolo is vastberaden om te slagen en zal alles doen om het vertrouwen van de dorpelingen te winnen."

https://afrikafilmfestival.be/​

Inkom: 5€
Tickets enkel verkrijgbaar aan de avondkassa.

→ Project: Adams Mensah
21:30
BITGRID V

"BITGRID will be back on 21 April with a 5th edition. As usual we're going to try to step it up a notch again. Prepare yourself for a night with some of the best acts from around the World and mindblowing visuals."

---- LIVE MUSIC ----
MENEO (ES)
xyce (NL)
Saskrotch (US)
Demoscene Time Machine (DE)
DEFENSE MECHANISM (US)
Vikasietotila (FI)
4ntler (NL)
S.E.M. (BE)

--- VIsuals ---
* VJ BEELDZONDERNAAM
* VJ Berry
* VJ Chipwarrior

---- OPEN STAGE ----
We will start the night with a open stage! 

---- EXTRA'S ----
* Bitropolis will be present with a small shop sporting videogame- and popculture merchandise. There'll also be awesome merch from the artists! https://www.facebook.com/bitropolis.nl/
* "Het Consolesalon" will entertain you in the garage of Het Bos! They'll supply a healthy dose of vintage retro consoles, fun and nostalgia.https://www.facebook.com/hetconsolesalon/


Tickets via: https://www.eventbrite.com/e/bitgrid-v-tickets-42049641610
Dagkassa: 13€