×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Zondag
25
feb
09:00
OTARK BREAKFAST CLUB

Het ongeëvenaarde ontbijtconcept van Otark Productions.
Kraakverse producten in verfijnde artisanale gerechten!

Iedere zondag van 9.00u tot 15.00u

→ Project: OTARK BREAKFAST CLUB
19:00
Boskeuken: OTARK

Tijdens Visite serveert Otark iedere avond zelfgedraaide pasta ! reserveren is zeer aangeraden via: reservaties@otark.be

→ Project: OPEN KEUKEN
20:30
VISITE: Lisa Matthys en Katrijn Geeraert - PLAY! + Abbas Kiarostami - TEN (filmprogramma)

Katrijn Geeraert & Lisa Matthys - Play! (2017, 19’)

‘Play!’ is een poëtische ode aan het vrije spel van kinderen. Het werk toont spelende kinderen in drie verschillende zones: ruraal (IJsland), stedelijk (Brussel) en conflict (Palestina). Als trilogie onderzoekt het werk hoe kinderen de ruimte die ze hebben en alles wat ze erin kunnen vinden gebruiken. Van de weidse natuur over een dichtbevolkte stadswijk tot een 'tijdelijk' vluchtelingenkamp. Hoe nemen de kinderen deze plekken over met hun spel? Fungeert het spel als spiegel van hun dagelijkse realiteit? ‘Play!’ is niet alleen een hommage maar ook een pleidooi voor meer vrij spel in onze overgestructureerde samenleving.

Katrijn Geeraert & Lisa Matthys over Ten (2002, 94’) door Abbas Kiarostami

‘Ten’ was een van de eerste werken die ons toonde dat films geen klassieke vorm moeten aannemen om van begin tot eind te boeien. Kiarostami slaagt erin je, met een eenvoudige blik op het dagelijks leven, te raken. Zowel in je hoofd, als in je hart.

Je stapt de auto, en daarmee ook het leven van een Iraanse vrouw, binnen. Wanneer je daar anderhalf uur later weer uitkomt, heb je zoveel gezien en beleefd van wat het leven is: ontroering, verontwaardiging, schoonheid, lelijkheid, verdriet, compassie, humor, ... Indrukken die blijven nazinderen, de simpele opzet verhult een veelheid aan lagen die soms pas later doordringen. Heerlijke cinema die ons zin gaf om zelf films te maken.

Tickets: https://www.deimagerie.be/tickets-visite/

→ Project: VISITE