×
it's time!

Ankerrui 5-7
B-2000 Antwerpen

Het Bos Agenda Projecten ▾ Meer

✓ Grid

Text

Background

Vrijdag
23
feb
19:00
Boskeuken: OTARK (uitverkocht!)

Tijdens Visite serveert Otark iedere avond zelfgedraaide pasta ! reserveren is zeer aangeraden via: reservaties@otark.be

Deze avond is reeds uitverkocht weliswaar!

→ Project: OPEN KEUKEN
20:30
VISITE: Fiona Tan - ASCENT + Chris Marker - LA JET√ČE (filmprogramma)

Fiona Tan - Ascent (2017, 80’)

De meest gefotografeerde berg ter wereld, de Japanse Fuji, pronkt op de duizenden foto's die de basis vormen van de film 'Ascent'. We zien de berg vanuit talrijke perspectieven, gefotografeerd door oneindig veel verschillende camera's in de laatste 150 jaar. Op de dynamische soundtrack bij de montage van de foto's, weerklinken de stemmen van twee fictieve personages - Mary, een Engelse vrouw en Hiroshi, haar overleden Japanse partner. Mary ontvangt een pakket met brieven en een verzameling foto's van haar overleden man. Het verslag van zijn beklimming van de berg Fuji brengt een stroom aan beschouwingen op gang.

Fiona Tan over La Jetée (1962, 28’) door Chris Marker

Terwijl ik aan ‘Ascent’ werkte, mijn tweede langspeelfilm, waren de twee bekendste films van Marker: ‘La Jetée’ en ‘Sans Soleil’ mijn belangrijkste pijlers. Aangemoedigd door de creativiteit en intelligentie van deze ongrijpbare maker, durfde ik een 80 minuten durende film te bedenken, te schrijven en te bewerken enkel gebruikmakend van stilstaande beelden. Net als in ‘La Jetée’ heb ik geprobeerd de relatie tussen film en fotografie in vraag te stellen en de rol die het visuele geheugen daarin speelt. ‘La Jetée’ is een film die bij elke bezichtiging beter wordt, en al wie geïnteresseerd is in kunst en film, moet deze film minstens één keer in zijn leven bekijken.

Tickets: https://www.deimagerie.be/tickets-visite/

→ Project: VISITE
22:00
ABONDANCE met ELKO B, LARS BARTKUHN, Raphael (party + concert)

De eerste Abondance van 2018!!

met:

ELKO B. (Heaven Hotel, Ekster, BE)
"maakte in het verleden het mooie weer bij onder meer Dead Man Ray, Rudy Trouvé Sextet en Kiss My Jazz. Onder het pseudoniem Elko B. bracht hij vorig jaar zijn eerste solo album uit op het Antwerpse Ekster label, gebaseerd op de composities die hij in het verleden maakte voor jeugdtheater (FroeFroe) en hedendaagse dans (Wim Vandekeybus). 
Elko's muziek is wonderlijk!
"
https://eksterlabel.bandcamp.com/album/i-bambini-di-basilisco
https://www.discogs.com/artist/493710-Elko-Blijweert

LARS BARTKUHN (Utopia, Neroli, Needs, DE)
"De producer en muzikant verantwoordelijk voor de meeste releases op "Needs Music", dat zich toewijdt aan classic deep house, soulful boogie en modern jazz sounds. Daarnaast maakte deze multiinstrumentalist verscheidene albums met focus op Jazzfunk, Ambient, Jazz en veel meer, maar nu keert hij terug naar dansvloer georiënteerde muziek.
Lars' live set behelst gitaren, keys, vocalen, percussie en drum programming. Improvisatie and compositie in een perfecte balans.
In zijn muziek hoor en voel je zijn liefde voor jazzhelden als Pat Metheny, Keith Jarrett en John Coltrane enerzijds en house producers zoals Ron Trent, Anthony Nicholson en Glenn Underground anderzijds. Die liefde is wederzijds. Lars Bartkuhn wordt op handen gedragen door deze levende legendes.
"
https://larsbartkuhnmusic.bandcamp.com/
https://www.discogs.com/artist/40105-Lars-Bartkuhn

Raphaël (Private Joy, BE)
"Heeft deze man nog een introductie nodig? Raphaël is een bijzonder muzikaal beest. Dat was hij 20 jaar geleden (10daysoff) en dat is hij nog steeds. Zijn passage op Abondance vorig jaar is toen niemand ontgaan. Het is voor ons niet meer dan logisch om hem de dansvloer nogmaals te laten bezweren, en dat 5 uren lang.
Raphaël kruisen is a l t i j d een plezier!
"

Met dank aan Het Bos en Sounds Familiar!